Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRE - Cine este OMUL care aduce Administrația Prezidențială la DNA

DNA

Omul de afaceri Horia Simu a fost ajutat să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa, de către un consilier de stat din cadrul Administrației Prezidențiale, din perioada Traian Băsescu.

Citește și: DNA detonează NUCLEARA: Administrația Prezidențială l-a ajutat pentru a obține despăgubiri ANRP

Procurorii DNA nu au dezvăluit numele consilierului din Administrația Prezidențială, însă numele acestuia a fost devoalat de Horia Simu. Este vorba despre Daniel Moldoveanu – șeful Comunității Naționale de Informații, adică omul care centralizează activitatea tuturor serviciilor de informații din România.

”Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII – ADICA FORUL CARE CENTRALIZEAZA ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMATII DIN ROMANIA, este cel care a venit la mine CERANDU-MI sa-i dau un dosar de care sa se ocupe ca sa-i iasa si lui niste bani – s-a grabit anul trecut (la doua saptamani dupa arestarea mea) sa se autodenunte pentru a scapa. Cine l-a invatat sa faca asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile impotriva lui – inclusiv declaratiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Daca eram vinovati, era normal sa stam impreuna pe banca acuzatilor nu sa-l faca scapat!

Mai mult, vazand denutul calomnios facut de Daniel Moldoveanu, am denuntat si alte fapte de coruptie ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA”, susține Horia Simu.

De ce îl acuză DNA pe Daniel Moldoveanu

Potrivit rechizitoriului prin care omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA, Daniel Moldoveanu ar fi fost intermediarul pentru afacerile lui Horia Simu.

RECHIZITORIUL Horia Simu, Crinuta Dumitrean and Co

"Obţinerea acestor despăgubiri nelegale de inculpat s-a datorat intervenţiilor făcute de acesta direct, prin intermediul unor angajaţi ai societăţilor sale ori prin intermediul unor persoane ce ocupau diverse funcţii de conducere în cadrul Ministerului Mediului, Administraţiei Prezidenţiale sau RAAPPS pe lângă autorităţile implicate în procedura de retrocedare, respectiv Primăria Municipiului Constanţa, Prefectura Judeţului Constanţa, ANRP şi Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, intervenţii care au avut ca finalitate, pe de o parte, urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire, iar, pe de altă parte, soluţionarea favorabilă a acestuia, prin acordarea de despăgubiri care nu i se cuveneau", se precizează în rechizitoriu intrat în posesia STIRIPESURSE.RO

Procurorii mai susţin că o persoană, care la acel moment ocupa funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, i-a intermediat lui Simu o întâlnire cu prefectul judeţului Constanţa.

"În acelaşi scop al obţinerii cât mai urgente a despăgubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (...) - consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale la acea dată, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Constanţa (...) şi a obţinut sprijinul acestuia pentru soluţionarea favorabilă şi urgentă a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despăgubire de către Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor şi înaintarea dosarului la ANRP", se mai arată în rechizitoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.