Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire ULUITOARE: Donald Trump a propus graţierea lui Julian Assange, dar cu o CONDIȚIE

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a propus graţierea activistului Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, dacă ar fi declarat că Rusia nu a fost implicată în atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat din Statele Unite în anul 2016, a afirmat un avocat într-o instanţă britanică, anunță MEDIAFAX.

Afirmaţia a fost făcută de unul dintre avocaţii lui activistului australian Julian Assange în Tribunalul din Westminster (centrul Londrei), unde sunt contestate procedurile de extrădare în Statele Unite.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Avocatul Edward Fitzgerald a făcut referire la vizita unui fost membru republican al Congresului SUA, Dana Rohrabacher, care l-a vizitat pe Julian Assange în august 2017, când activistul era în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra.

"Rohrabacher l-a vizitat pe Assange şi i-a transmis, la ordinul preşedintelui, că îi oferă graţiere sau alt mod de a scăpa, dacă Assange afirmă că Rusia nu a avut nicio legătură cu atacurile cibernetice care au vizat Comitetul Naţional al Partidului Democrat", a declarat Edward Fitzgerald în instanţă, citind un document elaborat de Jennifer Robinson, un alt avocat al lui Julian Assange.

O serie de emailuri ale candidatului la preşedinţie Hillary Clinton au fost sustrase prin atacuri cibernetice şi difuzate de WikiLeaks şi de presă în anul 2016.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

Judecătorul districtual Vanessa Baraitser, de la Tribunalul Westminster, a declarat că dovada este admisibilă.

Statele Unite cer extrădarea lui Julian Assange din Marea Britanie în baza a 18 articole de acuzare, inclusiv de conspiraţie în vederea comiterii de atacuri cibernetice. Julian Assange riscă 175 de ani de închisoare în SUA. Procurorii americani susţin că activistul a colaborat cu fostul analist militar american Chelsea Manning pentru a sustrage şi a dezvălui sute de mii de documente clasificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.