Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirea ministrului Tătaru despre acordarea gratuită a măştilor către familiile defavorizate - A fost contestată licitaţia şi câştigătorul

Guvernul Romaniei
Nelu Tataru

Nelu Tătaru a declarat, întrebat care este situaţia acordării gratuire a măştilor de protecţie familiilor şi persoanelor devaforizate, că deşi măsura a fost reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a fost o contestare a licitaţiei şi câştigătorului, apoi firma respectivă a depus o altă contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Acum este aşteptat rezultatul şi rămâne de văzut ce va spune instanţa, a adăugat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

„Această licitaţie şi câştigătorul au fost contestaţi. Comisia Naţională pentru soluţionarea contestaţiilor a refuzat această contestaţie, dar în termen de 10 zile aceeaşi firmă a depus la Curtea de Apel Bucureşti o altă contestaţie. Rămâne să vedem şi rezultatul acestei contestaţii”, a afirmat Nelu Tătaru joi la prezentarea amplasamentului noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, întrebat despre subiect.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul a alocat sumele necesare către Ministerul Sănătăţii, iar licitaţia este derulată de minister.

„În ceea ce ne priveşte pe noi ca Guvern am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului sumele necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii derulează licitaţia”, a explicat Orban.

Citește și: Secretul 'BUNĂSTĂRII' agenților pe sub nasul cărora a trecut cocaina pierdută în Marea Neagră - Unul făcea până la 80.000 de lei din jocuri de noroc

Pe 21 mai, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă  privind acordarea de catre Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma de 230 milioane lei pentru achiziţia de măşti de protecţie care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice locale pentru toate persoanele şi familiile defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoritale.

Citește și: Ancheta colosală a drogurilor pierdute în mare a COSTAT statul român 3,5 milioane de lei - Bunurile găsite de anchetatori pentru valorificare

În următoarele două luni, fiecare persoană eligibilă, va primi un număr de 50 măşti de protecţie, preciza atunci Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.