Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI – Ofiţerii SPP din garda lui Iohannis părăsesc serviciul în favoarea SRI (presă)

Facebook/Dragoş Boţa
SPP

Şeful Serviciului de Protecţie şi Pază pare că e din nou în centrul unui scandal. Jurnaliştii de la Naţional spun că Lucian Pahonţu ar urma chiar să dea explicaţii „dureroase” după ce mai mulţi ofiţeri SPP au decis să părăsească serviciul în favoarea SRI.

"SPP-istii lui Iohannis fug la SRI satui de umilinte si ca sa-si poata sa-si faca meseria de adevarati luptatori, refuzand cu demnitate sa fie transformati in „urechelnite”, in urma unor operatiuni precum „Bogdan”, precum majoritatea aghiotantilor de demnitari. (...) Operatiunea de indepartare a luptatorilor antietroristi s-ar putea intoarce insa ca un bumerang impotriva actualei conduceri a SPP. Caci este greu de crezut ca Iohannis nu va observa „schimbarea garzii” si nu va intreba ce s-a intamplat. Si atunci sa vedem ce o iesi daca se va cere si audierea luptatorilor ramasi loiali strict misiunii de protectie a presedintelui Romaniei si va iesi astfel la iveala adevarul despre motivele reale pentru care acestia s-au decis sa plece de la SPP la SRI", scrie Cătălin Tache.

Mai mult decât atât, jurnalistul vorbeşte şi despre implicarea lui Pahonţu în celebra scenă din cadrul sufrageriei lui Gabriel Oprea, implicare despre care s-ar pregăti să vorbească în faţa comisiilor de anchetă mai mulţi oameni din sistem.

"(...) deja oameni din sistem isi pregatesc declaratiile pe care urmeaza sa le dea in fata comisiilor parlamentare de control, astfel ca broboane reci de sudoare apar deja pe sub caschetele multor sefi de structuri care aderasera la „statul paralel”, in vremurile de glorie ale acestuia. Iar printre cei care chiar au de ce sa se ingrijoreze, desi pana acum a reusit performanta „cameleonica” de a trece neobservat in isteria generata de „cina cea de taina” din sufrageria lui Gabriel Oprea se numara si Lucian Pahontu. Cel care, desi nu a participat  efectiv la intalnirea din noaptea generalilor, a avut totusi „rolul” sau, chiar daca doar unul de „valet parking” pentru cei care s-au deplasat la ceas de seara la casa lui Oprea din Cotroceni. Caci parcarea discreta a limuzinelor ar fi revenit in sarcina unor sepepisti loiali generalului Pahontu, cel despre care ar exista informatii ca ar fi dat chiar personal cateva „raite” prin zona, fara a cobori din masina, pentru a se asigura ca nu-s probleme in strada", conchide Tache.

Citeşte şi: Casa Regală, informaţii de ULTIMA ORĂ chiar de onomastica Regelui Mihai: 'A fost împărtăşit...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.