Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Cum a fost RECRUTATĂ Monica Macovei de Florian Coldea și ce MISIUNE avea

basescu-macovei

Cozmin Gușă a vorbit, la Realitatea TV, despre situația de dinaintea alegerilor prezidențiale din 2014! Pentru că la acel moment exista posibilitatea ca Klaus Iohannis să nu poată candida din cauza unui dosar făcut de ANI, Florian Coldea s-a asigurat că Elena Udrea nu devine un jucător important în orizontul turului doi și a inventat-o pe Monica Macovei.

“Guvernarea mai bună a lui Ponta decât alte guvernări, discursul lui precis, de om care poate să demonstreze că știe meserie, era o chestie care îi asigura portanță. Astea i-au asigurat un scor de peste 40%. Forța partidului lui Iohannis nu mai era atât de mare, dar căpătase alonjă prin venirea pedeliștilor, cu Blaga în frunte, cu spiritul lui organizatoric, l-a ajutat pe Iohannis să organizeze această construcție care i-a asigurat portanță către președinție. Spre comparație cu Crin în 2009, care avea doar PNL în spate și a ajuns la 20%, Iohannis a avut avantajul structurii PDL care s-a pus în spatele lui și i-a asigurat un scor de 30,3%. Scor bun, dar nu foarte bun. La ce structură era, dacă era un candidat mai bun putea să facă mai mult. Ponta a făcut, la o participare de 54% un scor de 40,4% în primul tur. Restul: Tăriceanu 15,3%, Udrea la fel, Monica Macovei, care era un alt candidat al lui Coldea în acea campanie, a făcut 4,4%. Coldea o inventase pe Macovei din grija lui ca Udrea să nu ia tot scorul lui Băsescu".

Citește și: Lovitură pentru Iohannis! Teoria năucitoare a lui Ioan Mircea Pașcu

Planul era ca Monica Macovei să-i paraziteze scorul lui Udrea, astfel încât Udrea să nu devină un mare jucător cu 10-12% care să poată decide învingătorul, a explicat consultantul politic.

"Macovei mergea și ea în siajul imaginii lui Traian Băsescu. De ce era Coldea interesat ca Udrea să nu fie un jucător important pentru turul doi? Să nu uităm că s-a agitat foarte mult în turul întâi la alegerile din 2014 posibilitatea ca pe baza dosarului de la ANI candidatura lui Iohannis să nu fie validată. Iohannis a stat mult timp cu sabia lui Damocles deasupra capului și atunci cine era în cărți pentru turul doi cu Ponta? Elena Udrea. Deși Ponta putea să câștige din primul tur alegerile dacă s-ar fi întâmplat asta, totuși Udrea putea să ajungă în turul doi prin influența lui Băsescu la pedeliști și peneliști. Era un pericol mortal pentru Coldea”, a dezvăluit Gușă.

Citește și: Dăncilă: ‘Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.