Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: A apărut lista mărcilor de apă plată 'OTRĂVITĂ'/ UPDATE

www.gradinamea.ro
apa minerala

Jurnaliştii ziarului Libertatea au publicat un articol despre cum sunt trataţi românii de reprezentanţii principalelor firme producătoare de apă plată din România.

UPDATE: Reprezentanții Aqua Queen au transmis precizări in urma articolului (vezi mai jos precizările producatorului)

Alegerile prezidențiale din SUA, văzute de președintele AEP

Libertatea a verificat 19 sortimente de apă dintr-un supermaket, la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București. Rezultatele sunt dezastruoase: 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar 3 dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori.

Testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut. Pentru a nu exista dubii, testul a fost repetat o dată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius, în condiţiile în care la primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

content-image

REPLICA Aqua Queen SRL:

Produsele comercializate de catre societatea comerciala Aqua Queen SRL au fost deja verificate de catre un laborator acreditat, obtinand astfel aprobarea din partea Ministerului Sanatatii prin care reprezentantii acestei institutii au confirmat ca apa potabila este conforma normelor de sanatate publica, nereprezentand niciun pericol pentru consumatori, conform continutului adresei nr. 43908/22.07.2016, atasata prezentului drept la replica.

Mentionam faptul ca in ceea ce priveste prelevarea probelor de apa in vederea testarii microbiologice, acestea trebuie predate laboratorului specializat in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa nu depaseasca 12 de ore din momentul prelevarii (ora prelevarii va fi inregistrata pe procesul verbal de prelevare si pe eticheta probei).

Subliniem faptul ca articolul nu mentioneaza perioada de prelevare a acestor probe, de asemenea nu este mentionat nici daca aceasta prelevare a fost efectuata conform criteriilor microbiologice stabilite in R(CE) nr.2073/2005, regulament in care sunt indicate conditiile prelevarii apelor imbuteliate in vederea efectuarii de analize si verificari de laborator.

Articolul mentioneaza faptul ca prelevarile s-au efectuat de la supermarket si nu direct de la sursa, asa cum este invederat in prezentul regulament de prelevare aplicabil.

De asemenea, va solicitam sa tineti cont ca prelevarea de la sursa nu este echivalenta cu prelevarea de la raft, intrucat subscrisa nu poate fi responsabila de  conditiile de depozitare, de temperatura, de luminozitate existente in punctele de desfacere ale retail-lor, acesti factori influentand in mod negativ calitatea apei imbuteliate.

Avand in vedere considerentele expuse in prezentul drept la replica, consideram faptul ca afirmatiile publicate in articolul sus-mentionat sunt calomnioase si nedovedite, motiv pentru care ne rezervam dreptul de a sesiza organele competente in legatura cu savarsirea infractiunii prevazuta de art. 292 NCP referitor la falsul in declaratii, precum si la savarsirea unui abuz care a lezat  imaginea subscrisei societati comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.