Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidențiale din SUA, văzute de președintele AEP

inhomelandsecurity.com
clinton trump alegeri sua

În ziua de 8 noiembrie, când toți ochii vor fi ațintiți pe alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) se va număra printre cele 150 de personalități din toată lumea invitate de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES) să participe la programul electoral organizat pentru acest scrutin.

Acțiune SURPRIZĂ: ISU verifică stațiile de metrou

Este pentru a doua oară când președintele AEP are ocazia să observe alegerile prezidențiale din SUA în calitate de invitat al acestei prestigioase organizații.

„Ca șef al unei instituții de management electoral, sunt interesată de aspectele tehnice și procedurale ale acestui scrutin. Ca cetățean, consider cel puțin preocupant modul în care s-a desfășurat competiția electorală și sper ca învingătorul să mențină America pe traiectoria democrației și a păcii”, a declarat Ana Maria Pătru.

VIDEO - Câți bani au primit 'liberalii' ca să vină la miting: Îmi mai dau și la întoarcere

Pentru invitații IFES la alegerile din 8 noiembrie, ziua alegerilor se va deschide cu un mic dejun de lucru prezidat de un moderator republican și unul democrat, după care vor avea ocazia să facă un tur al secțiilor de votare din Washington, DC şi statele Maryland şi Virginia.

După ziua alegerilor, președintele AEP va participa, tot la invitația IFES, la cea de-a șaptea Conferință Mondială a Organizațiilor Electorale (GEO-7), care va avea ca temă centrală folosirea datelor și tehnologiilor moderne în procesele electorale.

Ana Maria Pătru a precizat că va discuta cu staff-ul IFES despre oportunitatea unui parteneriat cu Rețeaua de Management și Formare a Femeilor în Domeniul Electoral (IFES - WELL), în contextul în care AEP are ca prioritate promovarea femeilor în viața publică și intenționează să deruleze noi proiecte pe această temă.

IFES este o organizație americană care are o activitate de peste 30 de ani în domeniul electoral, perioadă în a avut o contribuție însemnată la consolidarea sistemelor electorale din Statele Unite ale Americii și din alte 145 de țări cărora le-a furnizat asistență de specialitate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.