Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri de la Kremlin - Ce se întâmpla la granițele Iranului în momentul doborârii avionului ucrainean

F 35

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că doborârea din greşeală de către Iran săptămâna trecută a unei aeronave ucrainene a survenit în timp ce Teheranul era alertat de relatări privind prezenţa unor avioane militare americane invizibile în zonă, informează Reuters.

"Cel puţin şase avioane de luptă F-35 (ale SUA - n. red. Reuters) erau în aer în zona frontierei iraniene" în momentul în care Iranul a tras cu rachete asupra avionului companiei Ukraine International Airlines, a arătat Lavrov. "Informaţia mai trebuie verificată, dar ţin să subliniez tensiunea existentă întotdeauna în astfel de situaţii", a adăugat el.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Catastrofa zborului 752, în urma căreia au murit toţi cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bord, a declanşat proteste în Iran, împotriva regimului islamic. Militarii iranieni au recunoscut că au doborât accidental aeronava civilă.

La conferinţa de presă anuală de la Moscova, ministrul rus de externe a vorbit despre o eroare umană şi a precizat că nu încearcă să găsească nimănui scuze pentru cele întâmplate. El a afirmat însă că este importantă înţelegerea contextului. Cu numai câteva ore înainte, Iranul atacase cu rachete două baze militare din Irak, unde se aflau militari americani, iar forţele iraniene erau pregătite pentru o ripostă din partea SUA.

"Există informaţii că iranienii se aşteptau la un nou atac din partea Statelor Unite după lovitură, însă nu ştiau sub ce formă ar putea avea loc", a explicat Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.