Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI de senzație din dosarul lui Marian Vanghelie: Cui îi organiza ziua de naștere

marian vanghelie catuse

Marian Vanghlie a organizat aniversări la Casa Capşa, între care pe cea a fiului său şi a fostului ministru Dan Nica, care ar fi costat zeci de mii de lei, cheltuielile fiind suportate de Marin Dumitru, potrivit denunţului făcut la DNA de managerul hotelului, Marius Păun, susţin surse judiciare.

Sursele citate au declarat că managerul Hotelului Casa Capşa, Marius Păun, a făcut denunţul cu o săptămână înainte de Paşte, spunându-le procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie că primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a organizat mai multe evenimente festive la restaurantul hotelului, pentru care plătea Marin Dumitru, în condiţiile în care firmele omului de afaceri ar fi fost favorizate de edil în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5, fapte pentru care Vanghelie este cercetat în arest preventiv. Marin Dumitru este şi el arestat preventiv, într-un alt dosar aflat la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit aceloraşi surse, informaţiile date anchetatorilor de către managerul Hotelului Casa Capşa se coroborează cu denunţul făcut de Marin Dumitru, potrivit căruia la petrecerile organizate de Vanghelie şi plătite de omul de afaceri printre invitați s-ar fi aflat demnitari și oameni de afaceri.

Printre petrecerile organizate de Marian Vanghelie este şi cea din 2014, pentru ziua de naştere a fostului ministru Dan Nica. Managerul Hotelului Casa Capşa a arătat, în denunţ, că petrecerea pentru Dan Nica ar fi costat aproximativ 30.000 de lei, bani care ar fi fost plătiţi de omul de afaceri Marin Dumitru, au adăugat sursele citate.

Marius Păun le-a mai arătat anchetatorilor că Marian Vanghelie a organizat la Casa Capşa şi ziua fiului său, la care au fost invitaţi mai mulţi tineri, dar şi apropiaţi ai edilului, iar costurile s-ar fi ridicat la aproximativ 10.000 de lei, plata fiind făcută tot de omul de afaceri Marin Dumitru.

Sursele judiciare au mai arătat că Marin Dumitru ar mai fi plătit la Casa Capşa 9.000 de lei pentru 20 de sticle de whisky, achizionate de la Clubul Diplomaţilor pentru un alt eveniment.

Petrecerile despre care a vorbit Marius Păun au avut loc până la momentul arestării lui Marin Dumitru, într-un dosar al procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deține de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, tot din 14 martie, şi vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani. De asemenea, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, și soțul acesteia, Sorin Ciocan, toţi acuzaţi de favorizare a făptuitorului şi mărturie mincinoasă, sunt cercetaţi sub control judiciar.

Oana Mizil, iubita lui Vanghelie, a fost audiată şi ea la DNA în acest dosar, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia. După audieri, Mizil şi-a depus demisia din Parlament, iar secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat că ea va fi exclusă din PSD ca urmare a faptului că apare pe listele de susţinători ai Partidului Social Românesc.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un "comision" de aproximativ 20 la sută din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.