Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre Bugetul de stat pe 2015

S-a vorbit mult despre el în campania electorală. Pe de o parte cei din Coaliția la guvernare spuneau că el este pregătit pentru a fi adus în Parlament și votat până la sfârșitul anului, în timp ce Opoziția clama că dacă ar fi gata atunci ar fi trebuit adus în dezbaterea legislativului înainte de alegerile prezidențiale pentru a se vedea că banii de pomeni electorale nu prea există.

Se pare că ambele tabere au ceva dreptate. Bugetul pe 2015 era pregătit pentru a fi adus în Parlament și bani pentru pomeni electorale erau doar într-o singură variantă.

Surse din PSD susțin că Bugetul pe 2015 era croit deja la Ministerul Finanțelor Publice numai și numai pentru varianta în care Victor Ponta câștiga alegerile prezidențiale:

"NU s-a luat deloc în calcul o variantă de rezervă. Totul era în ideea că el (n.a. premierul Victor Ponta) ar fi ajuns președinte și că el l-ar fi ajutat pe cel care era premier să treacă de eventualele proteste cu privire la un buget care ar fi tăiat drastic din investiții și ar fi provocat proteste ale celor care l-ar fi votat pe Iohannis", susține un important lider PSD pentru STIRIPESURSE.RO

Acesta mai spune că în actualele circumstanțe ieșirea în public cu un Buget care taie drastic investițiile , care nu promite o colectare mai bună și aduce importante modificări sociale ar fi o sinucidere pentru partid:

"Evident că nimeni nu are interesul să scoată Bugetul pe 2015 acum. La MFP încearcă Vâlcov să încropească ceva. Știu că au apelat și la Gherghina (omul care făcea bugetele de stat ale României și care acum este în CA al BNR) ca să reziste. Ei anticipează presiuni tot mai mari de la Băsescu și Iohannis și de aceea vor face tot posibilul să coafeze ceva", a mai spus acesta.

Pe de ală parte, un senator al PSD este și mai tranșant:

"Când lumea va vedea ce e în Bugetul pentru anul viitor ne va lua cu pietre. ZERO investiții! Este praf și la colectare, și la investiții și la cheltuielile sociale. Aveam probleme mari și dacă Victor ar fi câștigat alegerile", a spus el pentru STIRIPESURSE.RO

Senatorul social-democrat vorbește și de un plan al Guvernului de a tărăgăna lucrurile pentru a veni cu Bugetul pe 2015 în Parlament anul viitor pentru a da finanțiștilor răgazul de a schița un proiect de buget cu care să se treacă "măcar prima parte a anului".

Îngrijorări mari au șefii Coaliției și cu privire la prestația pe care o va avea în Parlament cu ocazia discutării Bugetului pe anul viitor ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu: "o vor călca în picioare și ai lor și ai noștrii. Fetița aia e praf", a mărturisit și unul din deputații Puterii membru al Comisiei de Buget din Camera Deputaților.

Citește si: Lider PSD: Guvernul Ponta va cădea la presiunea străzii/ EXCLUSIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.