Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din Curtea Supremă a SUA: Un judecător și familia sa au primit numeroase cadouri costisitoare de la un miliardar

Associated Press
judecator-sua

Judecătorul Clarence Thomas de la Curtea Supremă a Statelor Unite a recunoscut joi că a călătorit gratis cu avionul privat al unui om de afaceri, transmite AFP, conform Agerpres.

O serie de dezvăluiri jenante a generat în ultimele luni o polemică privind cadourile primite de judecători, punând într-o poziţie dificilă Curtea Supremă.

Presa americană a dezvăluit că judecătorul Thomas a acceptat, fără a le declara, sejururi şi croaziere pe un iaht din partea miliardarului Harlan Crow.

În declaraţia financiară pentru anul 2022, publicată joi, judecătorul a menţionat trei voiaje gratuite cu avionul lui Crow, pe care le-a justificat prin "riscuri crescute de securitate" după articolele jurnaliştilor. El a susţinut că bodyguarzii săi îi recomandaseră să evite cursele aeriene comerciale, chiar şi în calitate oficială.

Thomas nu recunoscuse până acum că s-a bucurat de luxul pus la dispoziţie gratuit de miliardar, care îi plătise şi studiile fiului într-o instituţie privată şi îi cumpărase o casă mamei magistratului. Crow a mai contribuit cu o donaţie de 500.000 de dolari pentru un grup conservator fondat de Ginni Thomas, soţia judecătorului, care a încasat o mare parte din suma respectivă drept salariu.

Judecătorul s-a apărat susţinând că regulile privind declararea unor avantaje de genul călătoriilor s-au schimbat ulterior, iar Crow nu avea niciun proces la Curtea Supremă. În declaraţia pe 2022, el a menţionat că aşteaptă să afle dacă este nevoie să îşi modifice declaraţiile anterioare.

Avocatul lui Thomas, Elliot Berke, a declarat că erorile din declaraţiile anterioare au fost "inadvertenţe", iar judecătorul s-a străduit întotdeauna să respecte legea, inclusiv în privinţa călătoriilor personale care trebuiau declarate.

Berke a adăugat că criticii lui Thomas sunt "ridicoli" şi provin din "organizaţii de stânga".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.