Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE: Ex-deputat PSD, înfundat la DNA de fostul cumnat al lui Liviu Dragnea

sigla dna

Fostul cumnat al lui Liviu Dragnea, Florinel Marinas, a dat o declaratie explicita la DNA, in dosarul in care era cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala, in care a aratat ca principalii vinovati in cazul sau sunt fostul deputat PSD, Adrian Simionescu, si primul patron Tel Drum, Marian Fiscuci, scrie ziare.com.

Florinel Marinas era cercetat de procurorii DNA in calitate de administrator al societatii bulgaresti Fan Speed din Bulgaria, implicata intr-o retea de evaziune fiscala. Detaliile apar in dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul deputat PSD, Adrian Simionescu, si primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci. Cazul este pe rolul Inaltei Curti.

Atunci cand au fost audiati, ambii administratori, Florinel Marinas si Mihai Alexandru Simionescu, au declarat ca rolul lor in societatea Fan Speed a fost unul formal, potrivit datelor aflate in dosarul de la Inalta Curte.

Partizanii pro-Tudose, jucați pe degete de Dragnea. Cum se decide soarta lui Bădalău


Fostul cumnat al lui Liviu Dragnea, Florinel Marinas, a declarat ca o parte din semnaturile sale de pe actele firmei nu ii apartin.

Potrivit anchetatorilor, aceste semnaturi in fals ar fi fost facute de Adrian Simionescu sau de alti angajati ai firmei Proinvest, locul unde se tineau stampilele societatii Fan Speed. Procurorii anticoruptie au deschis o noua ancheta privind posibile infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"M-a rugat sa accept respectiva functie"

Atunci cand a fost audiat la DNA, Florinel Marinas a dat o marturie detaliata. Declaratia acestuia este relevanta pentru a dovedi si faptul ca Adrian Simioenscu a continuat sa controleze firma Fan Speed si in perioada in care era parlamentar.

ULTIMA ORĂ - Tudorel Toader vine de URGENȚĂ în țară, în contextul ultimelor informaţii privind DNA


"Rolul meu in cadrul firmei Fan Speed a fost unul pe care l-as cataloga de curier al unor documente, mai precis un administrator de forma, in fapt, de administrarea societatii se ocupa Simionescu Adrian Constantin, care coordona si se ocupa de intreaga activitate";

"Stampila firmei Fan Speed nu a stat la mine niciodata, nu am avut nici macar drept de semnatura in banca sau imputernicire sa relationez cu alte entitati publice din domeniul fiscal din Bulgaria";

"La sediul firmei Fan Speed din Bulgaria am fost o data cu ocazia investirii in functia de administrator si ulterior de doua ori, o data singur si o data cu dl. Simionescu. Cand am fost singur, am fost trimis de dl. Simionescu sa duc niste acte";

"I s-au prezentat inculpatului Marinas mai multe documente din perioada respectiva intocmite pe relationarea Proinvest-Fan Speed si Fan Speed - clientii finali, iar inculpatul nu recunoaste ca fiind semnaturile sale si nu stie cine a semnat in numele lui insa banuieste ca cineva de la Proinvest";

"In legatura cu circumstantele iesirii mele din firma Fan Speed unde eram administrator, doresc sa precizez ca nu cunosc momentul cand Simionescu Adrian Constantin a decis sa ma indeparteze din functia de administrator, insa in repetate randuri i-am adus la cunostinta ca nu mai doresc sa am de a face cu activitatea de administrator in activitatea Fan Speed si, mai ales, am refuzat sa semnez documentele ce priveau relationarea Proinvest-Fan Speed, Fan Speed - clientii finali.

Reiterez in acest context ca in momentul in care am fost numit administrator si am sesizat acele deficiente in administrarea si modul de organizare a societatii Fan Speed si anume lipsa unui spatiu de depozitare, lipsa unei rampe, intocmirea actelor de catre Proinvest, inexistenta unui contact direct cu cumparatorii directi ai utilajelor, i-am solicitat intr-o prima faza dlui. Simionescu Adrian Constantin sa imi permita sa administrez efectiv societatea pentru a corecta deficientele constatate, acesta a promis formal ca da, iar la scurt timp, cand am constatat ca tot el se ocupa de administrare si pastreaza aceleasi coordonate ale activitatii, i-am cerut in repetate randuri sa ma inlocuiasca din functia de administrator. In contextul in care am refuzat sa mai semnez documente ale firmei Fan Speed este posibil sa fi aparut aceste semnaturi care nu imi apartin".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.