Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE - OUG cu cântec pentru o instituție-cheie: Cum vrea PSD să controleze zona proiectelor de infrastructură

Comisia Națională de Prognoză, condusă de Ion Ghizdeanu, vrea să-și atribuie dreptul de a face exproprieri pentru realizarea proiectelor de investiții prin celebra metodă a parteneriatului public-privat (PPP), dezvăluie Cristian Pantazi în G4media.ro. Prevederea apare într-un proiect de ordonanță de urgență postat pe site-ul Comisiei de Prognoză.

Proiectul de OUG prevede că ”lucrările din proiectele de investiţii strategice, precum şi din cele realizate în parteneriat public-privat” sunt declarate de utilitate publică, iar partenerii publici desemnaţi să reprezinte statul român în societatea de proiect înfiinţată în scopul implementării contractului PPP are dreptul să facă exproprieri.

Tudorel Toader tună și fulgeră: 'Dezinformarea este repetată'

Or, Comisia Națională de Prognoză a primit atribuţii majore în proiectele strategice de investiţii de tip parteneriat public-privat în urma adoptării de către Guvernul Dăncilă a OUG 28/2018.

Potrivit sursei citate, Comisia Națională de Prognoză a fost transformată de PSD, grație unei strategii gândite de Darius Vâlcov și aprobate de Liviu Dragnea, în gestionarul viitoarelor proiecte realizate în regim PPP. De ce Comisia Națională de Prognoză? Pentru că a fost transformată într-o instituție subordonată direct lui Vâlcov, prin SGG, iar președintele instituției, Ion Ghizdeanu, este cunoscut pentru flexibilitatea în fața Puterii, oricare ar fi ea (este director general, apoi președinte al instituției din anul 2000).

Așadar, dacă acest proiect de OUG va fi adoptat de guvern, Comisia de Prognoză va deveni o instituție-cheie cu atribuții de arbitru, dar și de jucător pe piața proiectelor de infrastructură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.