Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE - Un fost ministru al Sănătății rupe tăcerea: 'Caracatița domnului Lucan'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Lucan

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmă că dosarul DIICOT ce îl vizează în principal pe chirurgul Mihai Lucan și pe fiul acestuia este alcătuit „într-o măsură covârșitoare” pe baza a două rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății, de anul trecut. De asemenea, fostul ministru arată, citând paragrafe din rechizitoriul anchetatorilor, că Mihai Lucan ar fi încercat să obțină o întâlnire cu el.

Fostul ministru mai spune, într-un alt mesaj postat pe Facebook, că, din păcate, cazul Lucan nu este singular - „sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere, iar pentru cei care au curajul să îi înfrunte, preţul este pe măsură”.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul soților Maleon din Iași, găsiți morți în casă: Procurorii anunță că NU a fost CRIMĂ, ci DUBLĂ SINUCIDERE

Avertisment TERIBIL al Rusiei: Sute de mii de americani vor fi UCIȘI în RĂZBOIUL cu Coreea de Nord

Într-un mesaj intitulat "Caracatiţa domnului Lucan" şi ilustrat cu o caracatiţă, fostul ministru al Sănătăţii spune că în mandatul său a fost prima dată când cineva din Ministerul Sănătăţii "îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moşia privată a domnului Lucan".

„În bula mea, toată lumea pare absolut şocată de acuzaţiile care îi sunt aduse domnului Mihai LUCAN. Ceea ce nu ştiu mulţi este că dosarul DIICOT este într-o măsură covârşitoare alcătuit din rezultatul controalelor şi celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătăţii îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moşia privată a domnului Lucan. Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătăţii sunai dacă pacienţii aveau o problemă, nu dacă tu (şef sau şefuţ) aveai o problemă”, scrie Vlad Voiculescu.

El mai spune, citând din referatul procurorilor, că Mihai Lucan ar fi încercat să obţină o întâlnire cu el.

„EXTRASE DIN REFERATUL DE ARESTARE - În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUTR. (...) Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota. (...) În scopul securizării activităţii sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. l-a contactat pe numitul ŢĂRUS VALENTIN-NORBERT (presedinte al SC Farmaceutica REMEDIA S.A.), pe care l-a întrebat dacă îl cunoştea pe ministrul sănătăţii la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43, a purtat o discuţie telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României), solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situaţia existentă", se arată în referatul procurorilor, citat de fostul ministrul al Sănătăţii, care spune că atât Valentin Ţăruş, cât şi Vasile Dâncu "au avut înţelepciunea să îşi vadă de treabă".

Într-un alt mesaj postat pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii spune că nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai medicului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile, însă politicieni şi oameni cu influenţă ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi "au profitat de serviciile preferenţiale" ale doctorului pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi. Printre ei se numără actorul Alexandru Arşinel şi cântăreţul Victor Socaciu, deputat PSD la acea dată, dar sunt sute alte exemple, afirmă Vlad Voiculescu.

"Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranţă, cel puţin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepţie şi mai mult decât atât. Cazul Lucan nu este însă din păcate unul singular... sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere. Iar pentru cei care au curajul să îi înfrunte, preţul este pe măsură: pentru pacienţi, preţul era de multe ori viaţa. Onoarea, cel puţin. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiţi poveşti ale pacienţilor domnului Lucan - cei care au apucat să le spună. Pentru medici şi asistente, preţul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiţi declaraţiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operaţiile, îi jignea şi ameninţa", scrie fostul ministru.

Vlad Voiculescu mai spune că pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, preţul a fost slujba la ICUTR şi marginalizarea în anumite cercuri din Cluj, pentru el, preţul a fost mai mic - doar o serie lungă de ameninţări şi jigniri şi scandalul "Vlad Voiculescu a oprit transplanturile" de anul trecut, "orchestrat de domnul Lucan şi de alţi infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică şi din presă", iar pentru şeful Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, preţul a fost o serie lungă de jigniri, ameninţări şi, în final, postul - "a fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, aşa cum fusese ameninţat în repetate rânduri de domnul Lucan". "Munca dânsului nu a fost continuată... din contră!", adaugă fostul ministru al Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.