Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri FĂRĂ PRECEDENT despre Zoltan Teszari: Ce a făcut patronul RCS-RDS

www.hotnews.ro
zoltan teszari

Ies la iveală noi dezvăluiri incendiare despre şeful RCS-RDS, Zoltan Teszari. Omul care controlează prin Digi piaţa de cablu din România are un trecut extrem de interesant.

Unul dintre cei mai bogați oameni din România și influenți oameni de afaceri, Zoltan Teszari, patronul companiei Digi-RCS a cerut înainte de 2000 să i se acorde titlul de luptător în revoluția din 1989. Omul de afaceri și-a cunoscut partenerii de afaceri din prezent în perioada în care a participat la Revoluția din decembrie 1989. Descoperirea a fost făcută în urma unui demers jurnalistic care a plecat de la iubitul Laurei Codruța Kovesi, scrie hotnews.ro

Citeşte şi: ANI a dat lovitura: Lista aleşilor locali declaraţi incompatibili de agenţie

Abia în ziua când șefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a reacționat oficial la insinuările Antenei 3 în legatură cu iubitul ei angajat la RDS-RCS, numele lui Florin Nemeș a devenit de interes public. Netul n-a reținut mare lucru despre el. Mircea Badea s-a învârtit in jurul paginii de Facebook sperând să găsească un like compromițător, o poză sau orice care ar sugera că acuzațiile de șantaj împotriva familiei Voiculescu și Antenei 3 ar fi comandată de iubitul lui Kovesi. Orice gazetar curios să afle cu bună credință ceva relevant despre Nemeș l-ar fi căutat în legatura Zoltan Teszari, patronul ultra-discret de la RDS - RCS. Alăturând cele doua nume, Google devine puțin mai generos. În continuare nu ne spune mare lucru despre Nemeș, dar aflăm ceva foarte interesant despre Teszari.

Astfel, s-a aflat că Teszari este fost revoluționar. Din datele făcute publice de sursa citată reiese că patronul RCS-RDS are domiciliul în Oradea și data nașterii, 14 septembrie 1970.

Prin urmare, Teszari avea doar 19 ani la Revoluție.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

Din același document aflăm că acesta este membru al "Asociației 23 decembrie 1989 Metrou București" și că a primit titlul de "Luptător pentru victoria revoluției Române" în regimul Constantinescu, când lotul revoluționarilor s-a mărit cu câteva mii de noi certificate.

Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, Zoltan Teszari cere sa i se acorde titlul de luptător la revoluție înainte de anul 2000, pe când ocupa funcția de director general la TVS Holding cu sediul în Brașov. Dar nu face aceste demersuri de unul singur, ci îl deleagă pe Nicolae Samson, care s-a sinucis în 2011, în timp ce era anchetat într-un dosar de falsificare de documente pentru a obține calitatea de revoluționar.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Cum arată copilul al cărui cap a crescut de 3 ori în 2 ani și cântărește 9 kg

Dintr-o declarație scrisă chiar de către Teszari reiese că acesta a trăit evenimentele din decembrie 1989 la Brașov alături de cei care aveau să-i devină parteneri de afaceri: Ioan Bendei, Gheorghe Maftei și Traian Sirianu.

"Subsemnatul Teszari Zoltan, domiciliat in Oradea (...) declar urmatoarele: Ma aflam in vizita la fam. Bendei Ioan din Brasov, str. (...), venind din Poiana Brasov unde eram in cantonament sportiv. Am plecat impreuna cu niste prieteni ai d-lui Bendei, pe numele Maftei Gheorghe si Sirianu Traian cu care am plecat in oras cu gandul sa servim ceva la un restaurant dar am schimbat programul datorita evenimentelor ce se desfasurau in centrul orasului. Muncitorii de la avioane impreuna cu localnicii atasati pe drum, am organizat organizat un miting de protest impotriva regimului comunist ceausist. Aici am fost intampinati de scutieri si militari cu tunuri de apa.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

S-au incercat mai multe dialoguri cu conducederea cons. jud. (n.r. - Consiliul Judetean Brasov) dar au esuat din cauza lui Deogaru care solicita sa parasim zona neconditionat. Din cei care au fost in zona recunosc pe Dinu Costica, Samson Nicolae, Giutu Lucian, Sandu Ion, Bata Adrian si altii. In jurul orei 21:00 se pleaca in grupuri spre intreprinderi pentru informarea acestora si scoaterea sa participe la declansarea grevei generale. In dimineata zilei de 22 Dec. 89 in sediu a intrat grupul de petitionari cu o petitie in care cereau principalele revendicari, iar in timpul discursurilor se anunta pe mass-media fuga lui Ceausescu, dupa care este invadat de catre participanti sediul cons. jud. iar in sala de sedinta se constitutie prima cond. provizorie cu pres. Gen.Florea iar cei prezenti numiti la sugestia lui Vilianu Sergiu, consilieri. Se elibereaza legitimatii de catre Carausu Victor. Mr. Vasiliu solicita oameni pentru o grupa de verificare exterioara a sediului cat si imprejurimile unde se aflau obiective strategice. In data de 24 Dec. 89 dupa moartea lui M.M. Fantcuia si Pauinea si a lui Bata Adrian care ii reprosa Gen. Florea modul dictatorial de conducere, dupa care foarte multi civili au fost escortati din sediul cons. jud. sub pretext ca sau infiltrat teroristi printre ei. Pentru cele relatate de mine se pot consulta registrul din cons. jud. cat si casetele video din acea perioada si personal pentru complectarea de amanunte."

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

La dosar se regăsesc și declarațiile unor martori care susțin că Teszari a participat la evenimentele de la Brașov. Printre aceștia și Dorin Lazăr Maior, președintele Blocului Național al Revoluționarilor. Maior a fost condamnat definitiv în 2013 la șapte ani cu executare într-un dosar de șantaj, dar a fugit din țară. A fost extradat din Dubai în aprilie 2016.

Hotnews menționează că Zoltan Teszari nu figurează în evidențele SSPR că și-ar fi preschimbat certificatul de revoluționar în 2004. Prin urmare, în acest moment, Teszari nu mai deține certificatul de luptător la Revoluție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.