Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri halucinante după controlul de la INSP: Oamenii lui Voiculescu au confundat ministerul cu un ONG (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad voiculescu

Corpul de Control al premierului Florin Cîțu a desfășurat joi o verificare la Institutul Național de Sănătate Publică, referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției. Suspiciuni în legătură cu un atac cibernetic au apărut pe fondul scandalului legat de publicare de către Ministerul Sănătăţii a unor date din campania de vaccinare.

STIRIPESURSE.RO nota joi că în decurs de două ore au existat aproape 200 de tentative de accesare a sistemului cu informaţii despre pandemie şi vaccinare, de pe un calculator cu un IP privat din afara ţării, ceea ce a declanşat automat alerta de atac cibernetic.

Potrivit primelor concluzii existente în urma controlului, datele de logare au fost solicitate pentru accesare de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldova. Aceasta le-a oferit mai departe unui consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu. Consilierul, la rândul său, le-a oferit fratelui său, care ar fi în Germania. De acolo, fratele consilierului ar fi apelat sistemul de aproape 200 de ori, ceea ce a declaşat alarma de atac cibernetic.

Oamenii din jurul lui Vlad Voiculescu par aşadar să fi condundat ministerul cu un ONG, ignorând faptul că la mijloc erau informaţii sesibile pentru securitatea naţională şi chiar date personale. Rămâne de văzut dacă în urma acestui incident vor exista şi demersuri în sfera penalului, ţinând cont de statutul incert al consilierilor onorifici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.