Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri în procesul lui 'El Chapo': Un martor a vorbit despre corupția la nivel înalt

el chapo

Un martor la procesul liderului cartelului drogurilor din Sinaloa, Joaquin "El Chapo" Guzman, a declarat marți că a plătit o mită de milioane de dolari unui subaltern al președintelui ales a mexicului Andres Manuel Lopez Obrador în 2005, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Martorul, Isus Zambada, a declarat, de asemenea, că a plătit milioane de dolari mită către fostul oficial al guvernului mexican, Genaro Garcia Luna, în numele fratelui său, dealerul de droguri Ismael "El Mayo" Zambada, care se află în libertate.

Citeste si Klaus Iohannis a fost băgat în ședință de Vera Jourova, comisarul CE pentru Justiție: S-a discutat despre alegeri și dezinformare

Garcia Luna, într-o declarație scrisă, a precizat că acuzațiile reprezintă "defăimare" și "sperjur" și au fost făcute fără nici o dovadă.

Garcia Luna a declarat că a primit recompense de la înalți oficiali americani pentru munca sa în lupta împotriva crimei organizate din Mexic și că a fost "defăimat sistematic" datorită acțiunilor pe care le-a întreprins împotriva rețelelor criminale.

"Nu a existat niciodată nici o singură dovadă a tuturor acestor infamii", a spus el.

Zambada a mărturisit despre mită în a cincea zi de proces, fiind supus unui interogatoriu încrucișat de unul dintre avocații lui Guzman, William Purpura. Avocații lui Guzman au spus că vor încerca să dovedească faptul că Guzman este țapul ispășitor și că Ismael Zambada a fost adevăratul șef al Cartelului Sinaloa.

Guzman, în vârstă de 61 de ani, este acuzat pentru 17 infracţiuni și şi-ar putea petrece toată viața în închisore dacă va fi condamnat. El a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017, după ce a scăpat de două ori din închisorile mexicane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.