Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare: Cine l-ar fi ajutat pe fostul președinte Nissan Motor să fugă din Japonia

www.wsj.com
Carlso Ghosn

Autorităţile japoneze au stabilit că fostul preşedinte al Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost ajutat de doi americani să fugă din Japonia, arată presa niponă preluată de DPA, conform agerpres.ro.

Ghosn, care era judecat în Japonia pentru infracţiuni financiare, a plecat singur din locuinţa sa din Tokyo, pe 29 august, şi a mers pe jos circa 800 de metri până la un hotel, unde s-a întâlnit cu cei doi americani, susţin surse neprecizate din cadrul anchetei, citate de televiziunea NHK.

Cei doi americani sosiseră în aceeaşi dimineaţă din Dubai pe aeroportul internaţional Kansai din Osaka, cu un avion particular; ei s-au cazat la un hotel din apropiere, cu o cutie mare, apoi au luat un tren de mare viteză de la Osaka la Tokyo, de unde s-au întors seara, însoţiţi de Ghosn. După două ore, americanii au plecat de la hotel cu două cutii, iar Ghosn n-a mai fost văzut.

Dezvăluiri explozive în cazul femeii care a luat foc la Floreasca - Victor Costache: 'Acest protocol atipic a fost folosit pe cel puţin zeci de alţi pacienți'


Cele două cutii de mari dimensiuni, declarate ca având conţinut legat de muzică, nu au fost trecute prin controlul cu raze X, iar vameşii nu le-au deschis. Avionul particular a decolat înainte de miezul nopţii spre Turcia.

Autorităţile japoneze cred că Ghosn era ascuns în una din cutii.

Fostul manager de vârf, arestat prima oară în noiembrie 2018, este acuzat în Japonia de abuz de încredere şi fals în acte, cu scopul de a-şi ascunde mai mulţi ani veniturile impozabile. Ghosn nu recunoaşte nicio infracţiune şi a susţinut în urmă cu o săptămână, când a ajuns în Liban, că a fugit de "nedreptatea şi persecuţia politică" din Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.