Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre Gabi Oprea: Pe ce ar fi cheltuit fostul vicepremier 6 milioane de euro

gabriel oprea

Un document incendiar al celor de la Wikileaks îl loveşte în plin pe fostul vicepremier, Gabriel Oprea. Documentele scot la iveală amănunte uluitoare. Oprea ar fi oferit 6 milioane euro unor hackeri legali pentru a dota politia cu un dispozitiv secret de tehnica operativa! Hacking Team a inventat cel mai complex sistem de interceptare.

Citește și: Surpriză: Cu ce personaj important s-a iubit senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

Celebra organizatie Wikileaks a publicat o serie de mesaje intre sefii Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Logistica si o companie din Italia care produce aparatura de interceptare, numita Hacking Team. Corespondenta dintre IGPR pe de-o parte si Emad Shehata si David Vincenzetti de la Hacking Team de cealalta parte reprezinta o invitatie la o procedura de achizitie a unui „ansamblu de tehnica operativa formata din trei sisteme componente interconectate si interdependente”, cu o valoare estimata de peste 1,8 milioane euro fara TVA / ansamblu. Cu toate ca documentul este unul nesecret, firma italiana este avertizata ca toate detaliile contractului precum si caietul de sarcini au un caracter clasificat Secret de Serviciu. Sursa de finantare va fi asigurata de „Grant-ul OLAF de Asistenta Tehnica in Programul Hercule II – proiectul „Intarirea capacitatii operationale a unitatilor de politie ce folosesc metode speciale de investigatie in lupta impotriva fraudelor”.

Citeşte şi: Antena 1 a dat o mare lovitură: Ce vedetă controversată a semnat cu televiziunea

Invitatia este semnata de actualul Ministru de Interne, Petre Toba, la acea vreme Inspector General al Politiei Romane, iar cele doua hartii au fost trimise pe 24.03.2015, respectiv 24.10.2014. In acest interval, Ministru al Afacerilor Interne era Gabriel Oprea, care s-a instalat in aceasta functie cu doar trei saptamani inainte (5 martie 2014). Suma de 6 milioane euro (cu TVA inclus) reprezinta, evident, o investitie de la bugetul de stat. Nu se stie daca achizitia a fost facuta iar daca da, in ce masura va fi ea considerata o investitie profitabila.

Citeşte şi: Gregorian Bivolaru a fost PRINS

Printre clientii celor de la Hacking Team se numara: Politia italiana, serviciile secrete spaniole, Comisia Anti-Coruptie din Malaezia, FBI, serviciile se securitate ale presedintelui din Panama, Departamentul Apararaii din SUA, etc. Organizatia Reporteri Fara Frontiere a publicat insa un raport prin care a lansat ipoteza ca produsele HT sunt folosite in state nedemocratice precum Maroc sau Emiratele Arabe Unite, impotriva propriilor cetateni, spune wowbiz.

content-image

 

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.