Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre Răzvan Burleanu: Legături incredibile cu un fost vicepremier - plăţi de sute de mii de euro

gsp.ro
Burleanu

Mai sunt doar câteva zile până când Federaţia Română de Fotbal (FRF) îşi alege un nou preşedinte. Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Ionuţ Lupescu sunt oamenii care se bat pentru un mandat de patru ani în fruntea fotbalului românesc. Până în ziua votului, ies la iveală noi amănunte incendiare din mandatul lui Burleanu.

FRF ar fi făcut plăţi de peste 100.000 de euro către Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, care aparţinea la vremea respectivă fostului vicepremier, Vasile Dâncu, plus alţi 700.000 de euro către Vitrina Felix Media, unde Dâncu ar avea intrare prin fata directorului general, anunţă gsp.ro.

Citește și: Mare atenţie! Fiscul pregăteşte AMENZI drastice – mii de români sunt VIZAŢI

Unele dintre cele mai consistente contracte pe care Burleanu le-a realizat ca şef la Casa Fotbalului şi în care s-a angajat să achite sume foarte mari au avut ca destinatar două firme unde există un numitor comun: Vasile Dâncu, un personaj care a fost şi este foarte apropiat de actualul şef al FRF.

Ultima plată de la FRF către IRES are loc în septembrie 2015, cu două luni înainte ca Dâncu să anunţe că a cedat integral participația la IRES omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu și fostului său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice, Cornel Hirian.

Citeşte şi: Atac violent la adresa Occidentului după bombardamentele din Siria: 'Nişte CRIMINALI'

"Părerea mea e că Burleanu e în continuare susţinut cu ajutorul lui Dâncu. A picat Fota de la preşedinţie, au picat Coldea, Maior, dar a rămas Dâncu, iar Dâncu este o piesă tare. Credeţi că Dâncu şi grupul de la Cluj stau cu mâinile în sân?", acuză Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF.

Apoi, tot din actele contabile ale FRF, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, rezultă că Burleanu a oferit un contract extrem de generos unei firme din Cluj, Vitrina Felix Media.

Aceasta, o agenţie de publicitate, care are conexiuni cu Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecților din România, un foarte bun prieten al lui Vasile Dâncu. În firma lui Țigănaș, "Dico și Țigănaș" este angajată fata directoarei de la Vitrina. Lista de plăţi pe care FRF le-a făcut către Vitrina trece cu mult pragul de o jumătate de milion de euro.

Mihaela Rus, director general la Vitrina, a evitat să dea un răspuns. "Mai bine vorbiţi direct cu persoana care se ocupă de contractul cu FRF", a spus Rus. Gabriela Gorcan a avut, la telefon, o reacţie de surprindere când a auzit sumele: "Mi se pare suma mare, dar daţi-mi datele, verific şi revin cu un telefon".

După 20 de minute, a revenit şi a solicitat o comunicare oficială prin mail, la care a oferit următorul răspuns: "Vă confirmăm încasarea acestor plăți care reprezintă contravaloarea unor servicii prestate pentru FRF. Detaliile serviciilor sunt supuse clauzelor de confidențialitate prevăzute în contractul cu FRF. Vă rugăm să vă adresați FRF, ca parte contractantă, pentru alte amănunte".

Ce servicii a oferit Vitrina Felix Media către FRF?, o spune tot sursa citată.

- steaguri tricolore pentru meciurile echipei naționale

- cartonașe pentru coregrafiile de pe stadion

- plicuri

- felicitări Crăciun, Paști

- realizarea de cadouri pentru membri și colaboratori

- bannere

- autocolante

- branduire stadion

- fulare

- badgeuri acces

- panouri sponsori

- program de meci

- diplome

- brăţări acces

- panouri conferințe de presă

- branding pentru Centrele de Excelenţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.