Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre samsarii imobiliari care s-au îmbogăţit de pe urma despăgubirilor ANRP

anrp

Ies la iveală noi amănunte uluitoare despre samsarii imobiliari care au dat tun după tun de pe urma despăgubirilor de la ANRP. Timp de 4 ani , Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a acordat despăgubiri de un miliard de euro. Dacă proprietarii de drept erau plimbaţi, samsarii s-au îmbogăţit pur şi simplu. Cine sunt aceşti băieţi deştepţi?

Jurnalistul Oreste Teodorescu publică informaţii uluitoare pe propriul blog. Stelian Gheorghe zis si Stelu, in cardasie cu Dorin Cocos si Alina Bica a reusit doar in 2011 sa prejudicieze statul roman cu 61,7 milioane de euro. Lista „norocosilor”contine numele unor foarte dubiosi oameni de afaceri, asociati cu politicieni de top. Iata cateva exemple: Gheorghe Iaciu, de numele căruia se leaga cartierul „Greenfield” din Bucureşti, Mihai Rotaru şi Adrian Andrici, finanţatorii CSU Craiova, Irina Nisiparu, soţia lui Mihai Rotaru, sau Horia Schiopu Simu, cunoscut ca „bancherul cuprului”. Conform anchetatorilor, profitul se impartea cu oamenii-cheie care influentau numirile politice in instituţii, o parte ajungand, in final, si la partidul care a sustinut afacerea.

Citeşte şi: DOLIU Şoc la Hollywood: Un mare actor a încetat din viaţă / VIDEO

Din dosarul „Bica” coroborat cu un raport din 2013 al Curtii de Conturi care a inspectat despagubirile acordate intre 2007 şi 2011 aflam ingredientele acestei veritabile Retete ale Gloriei, care i-a imbogatit fraudulos pe membrii Clubului Cocosatilor. Infiintata in 2005, cand premier era Calin Popescu Tariceanu, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor şi, implicit Comisia Natională pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost condusa de Ingrid Zaarour (PNL). I-au urmat Ancuta Opre de la PSD si ex-consiliera a lui Mircea Geoana, Crinuţa Dumitrean, numita de PDL, la sugestia lui Ioan Oltean, Dorina Danielescu (venita din procuratura) şi George Baeşu, fost deputat PSD. Horia Simu a incasat de la ANRP sume de 200 de ori mai mari decat investitia lui in drepturi litigioase. Iar Mihai Rotaru, finantatorul CSU Craiova, al carui nume se gaseşte, alaturi de cel al sotiei sale, si în Topul castigurilor din despăgubirile acordate în baza Legii fondului funciar 18/1991, a primit de 40 de ori mai multi bani decat a cheltuit cu achizitionare de drepturi litigioase.

Citeşte şi: O nou execuție șocantă în Coreea de Nord: Ce mare lider a mai fost ucis la ordinul lui Kim Jong-un

Adrian Andrici: afaceri în fotbal, construcţii, imobiliare şi comert. Este nominalizat de procurorii DNA in dosarul in care a fost arestata preventiv Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, Potrivit acestora, Andrici si Stelian Gheorghe au împărţit cele 61,7 milioane de euro cu care a fost prejudiciat statul.Adrian Andrici este, cu 85%, principalul acţionar al Club Sportiv U Craiova SA.

Marius Barbu: pe 18 octombrie 2010 a primit, in calitate de cesionar, titlu de despagubire de 93.615.000 de lei pentru o proprietate din judeţul Cluj, mai spune Oreste Teodorescu.

Vezi şi: Tun dat de Victor Ponta: Bani pentru academicienii lui Oprea

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.