Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE despre un șef din DNA: Ascensiune îndoielnică, 4 case și posibile răzbunări

intrare DNA

Într-un articol publicat vineri pe Cotidianul.ro, jurnalistul Ovidiu Ohanesian și Valer Marian vorbesc despre Ciprian Man, cel care a preluat șefia Serviciului Teritorial Oradea în 2013, la vârsta de 33 de ani, devenind, după propriile spuse, cel mai tânăr procuror-șef din DNA.

Absolvent al unei facultăți private de drept din Universitatea „Vasile Goldiș“ din Arad, Man s-a transferat la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, autorii articolului susținând că transferul s-ar fi petrecut pe bază de relații. După absolvirea facultății, Ciprian Man a fost acceptat ca avocat stagiar la cabinetul soților Ioan și Dana Sava, de unde, după numai 1 an și 6 luni, s-a înscris și a fost admis la Institutul Național al Magistraturii (INM).

Ministrul Justiției, declarații de ULTIMĂ ORĂ: Toate criticile constructive mă vor sprijini

„Chiar după absolvirea INM, procurorii-șefi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea și ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea i-au dat avize negative pentru angajarea ca procuror. Cu toate acestea, Ciprian Man a fost repartizat și încadrat procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată în materialul citat.

Ipoteză EXPLOZIVĂ: Liviu Dragnea, unul dintre artizanii demiterii lui Florian Coldea

În 2009, procurorul Ciprian Man a fost prins la braconaj. A fost întocmit proces-verbal de constatare, dar Man a refuzat să-l semneze. Pentru a scăpa, până la întocmirea procesului-verbal, magistratul a solicitat și a obținut în noaptea respectivă o autorizație de vânătoare eliberată pentru un mistreț. Procesul-verbal de constatare a fost înregistrat la Poliția Municipiului Beiuș, dar cauza a fost mușamalizată, întrucât șeful acestei instituții, comisarul Alin Hanis, era consătean, prieten și partener de vânătoare cu Man. După șase ani a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu un denunț penal pentru braconaj împotriva procurorului Ciprian Man, dar s-a emis soluție de clasare, cu motivația că a intervenit prescripția răspunderii penale.

Lui Ciprian Man i se mai reproșează că, tot la Beiuș, ar fi instrumentat părtinitor un dosar de ucidere din culpă (800/P/2007), produs în urma unui accident de circulație, în care avocat al învinuitei Viorica Pustan era nașul său de căsătorie, Tudor Moldovan, fiul prim-procurorului-șef al DNA Oradea, Ioan Moldovan. Procurorul Man a preluat dosarul respectiv, în condiții suspecte, de la o colegă de serviciu și a dispus scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei, ca fiind nevinovată.

În perioada în care a activat la Beiuș, Ciprian Man a dobândit sau a construit nu mai puțin de patru case în patru ani. Pe unele le-a înstrăinat ulterior. În acest sens, i se impută că nu ar fi consemnat în declarația sa de avere vânzarea unei case în 2011, cu suma de 80.000 de euro, pentru care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare la un notar prieten din Oradea. În perioada respectivă și-a construit la Beiuș un adevărat palat de 333 metri pătrați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.