Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre unul dintre patronii B1 TV, Bobby Păunescu: Elena Udrea și Ion Țiriac sunt implicați

captura
Elena Udrea audiere comisie SRI

Dezvăluiri incendiare despre unul dintre patronii B1 TV, Bobby Păunescu. Dosarul 'Creanţa' are parte de dedesubturi uluitoare cu oameni importanţi implicaţi, dar şi multe milioane.  Cum s-a ajuns ca fosta blondă de la Cotroceni să deţină 'Evenimentul Zilei'? Păunescu ar fi împrumutat bani de la Bogdan Buzaianu, cel care ar fi garantat “ajutorul” de 900.000 de euro cu 90 la suta din actiunile detinute la ziarul condus acum de Dan Andronic, anunţă national.ro. Păunescu a fost astăzi la DNA, dar a negat faptul că ar fi martor în vreun dosar. "Nu am nicio calitate, niciun fel. Am venit ca regizor, ca producător, să mă informez, vreau să fac un film despre DNA. Doamne ferește să fiu martor!", a spus Păunescu la ieşirea din DNA.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

În afacere ar fi intrat şi un alt afacerist, patron de presă, care, in urma audierilor, a fost pus sub control judiciar pe o cautiune de doua milioane de lei. Acesta ar fi considerat de anchetatori intermediarul spagii de 3,8 milioane de dolari pe care ar fi primit-o Elena Udrea de la controversatul afacerist Bogdan Buzaianu. Tot el, sustine DNA, i-a inlesnit fostului ministru si preluarea unei creante de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de Buzaianu o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass-media.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu îi face praf pe americani: 'Nu stăm să conducem țara după ei'

Acesta ar fi misteriosul personaj care a fost imprumutat de Bogdan Buzaianu si care, printr-un cumul de imprejurari penale, potrivit anchetatorilor, a facut-o pe Elena Udrea patroana la “Evenimentul Zilei”. Omul de afaceri caruia avea nevoie de bani ar fi fost Bobby Paunescu. Acesta a fost imprumutat de Bogdan Buzaianu cu cei 900.000 de euro, garantand acest “gest” cu 90 la suta din actiunile pe care le detinea la “Evenimentul Zilei” si “Capital”.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

Elena Udrea ae fi vrut sa ascunda ca este beneficiarul real al creantei şi i-a cerut afaceristului sa-i faciliteze incheierea unui contract de novatie cu schimbare de creditor, intre firma Grammotehniki a lui Buzaianu si o alta societate recomandata de fostul ministru al Dezvoltarii, respectiv Barringwood Investment a lui Dinu Pescariu. Acest lucru s-ar fi şi întâmplat, iar Dinu Pescariu ar fi preluat acţiunile publicaţiei.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Procurorii considera ca artizanul acestei tranzactii este afaceristul, acesta fiind cercetat acum pentru trafic de influenta si spalare de bani si este pus sub control judiciar, pentru o cautiune de doua milioane de lei. In acest sens, se pare ca in ajutor i-ar fi sarit chiar Ion Tiriac, cel care a pus umarul la formarea noului Guvern de “tehnocrati” sperand ca nu va fi atins in ancheta EADS. DNA a anuntat ca Elena Udrea a pus la bataie Baile Boghis pentru a putea achita cautiunea de 5 milioane de lei in dosarul in care este acuzata ca a luat mita de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu. Procurorii au admis cererea Elenei Udrea, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.