Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incredibile despre sârbul declarat indezirabil în România: Pe cine ar fi chemat la luptă în timpul unei vizite făcută în țară - VIDEO

www.deschide.md
sârb indezirabil Zivkoviciâ

Sârbul Bratislav Zivkovic, declarat indezirabil în România pentru 15 ani, după ce SRI l-a monitorizat pe parcursul anului 2017 în timp ce încerca să afle secrete despre bazele militare și radarele României de la Marea Neagră, a participat, în luna octombrie, la o întâlnire organizată de Obștea Cazacilor din România în Delta Dunării. Zivkovic, liderul grupării extremiste a cetnicilor, ce a luptat alături de pro-ruși în Crimeea, Donbas și Lugansk, a luat cuvântul și i-a asigurat pe participanții îmbrăcați în costume militare ca cetnicii vor lua arme și vor lupta alături de cazaci.

"Ca și în secolul al XIX-lea, precum cazacii din Rusia, dacă va trebui din nou, fie în Crimeea, fie în Lugansk, noi împreună cu oamenii noștri vom lua armele și vom merge să luptăm. Precum în Crimeea, precum și în Luhansk. Și nu doar în Rusia, în orice țară ortodoxă vom fi cu voi. Dacă va trebui, vă vom veni în ajutor. Suntem cu voi", spune Bratislav Zivkovic la înâlnirea cazacilor în localitatea Milă 23 din Delta Dunării.

Citește și: Război sângeros între bandele de interlopi români în Londra. Autoritățile britanice se tem de ce e mai rău/ VIDEO

Evenimentul organizat de Obștea Cazacilor din România a avut loc pe 14 octombrie și a reunit cazaci din România, Rusia, Muntenegru, Serbia și Bulgaria. De altfel, pe video se văd în fundal mai multe steaguri ale cazacilor, dar și steagul Federației Ruse alături de cel al României.

Sârbul mai spune că, din documentele primite de la autoritățile romane, principalele motive pentru interdicția de a mai intra în România în următorii 15 ani sunt "activitățile mele în Crimeea și Donbas, precum și frica de posibilul spionaj în România”.

SRI l-a monitorizat pe Zivkovic de-a lungul anului 2017 când a intrat în România de cinci ori, fiind preocupat de configurarea unei rețele informative, de identificarea persoanelor cu diferite niveluri de acces, a locațiilor, de recunoaștere în teren și marcarea cu GPS a diferitelor obiective. Zivkovic a fost în special interesat de baza militară româno-americană de la Mihail Kogâlniceanu și de radarele civile și militare pe care România le are în zona Mării Negre, anunță Deschide.md.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție DURĂ la acuzațiile ANP privind numărul deținuților liberați: 'Cei de la sindicat au dat o informaţie absolut eronată'

În luna octombrie cetățeanul sârb a efectuat două vizite, potrivit monitorizării SRI. Zivkovic ar fi sosit în Constanța din Bulgaria și a derulat activități specifice dezvoltării cercului relațional pe teritoriul României, unele fiind orientate spre recrutarea persoanelor vizate. În cea de-a doua vizită sârbul s-ar fi ocupat de recunoașterea în teren (fotografierea și marcarea GPS) a doua instalații radar aflate la malul Mării Negre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.