Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Ministrul Fondurilor Europene, desființat de USR-PLUS:'Postul de director al lui Marcel Boloș, înghețat la minister. Se află în conflict de interese'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Cristian Ghinea, europarlamentar USR-PLUS/ Renew Europe a publicat un document al Ministerului Transporturilor - „Ștatul de funcții” - unde se poate observa  că postul lui Marcel Boloș, de director la Organismul Intermediar (OI) Transport*, a fost înghețat.

„PNL revine cu ministrul Marcel Boloș la Fonduri Europene, deși acesta se află într-un evident conflict de interese, pe legea românească și pe regulamentul european. Boloș și-a înghețat postul de director la OI Transport. Ajuns ministru, Boloș a trecut prin guvern un memorandum prin care își ridică în rang funcția de director și își alocă bani. După o intervenție a ANI, au decis să reia memorandumul, cu același conținut, și să pună un secretar de stat să semneze”, spune Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea a preciziat că, în cadrul audierii sale din Parlamentul României, Marcel Boloș a trebuit să răspundă întrebărilor lui Dan Barna.

Cirește și: Sondaj INCREDIBIL! Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanța - 63% dintre femei doresc acest lucru...

„Pus în fața dovezilor, a dat-o la întors. Data trecută spusese că PSD e cel care a propus de fapt o Autoritate de Management la Transporturi. Prezentă acolo, Roxana Mînzatu, fost ministru PSD pentru același portofoliu, a negat. Așadar, rămâne evidența a ceea ce știe toată lumea: Boloș a propus. Momentul penibil a continuat: acum nu PSD a decis, zice Boloș, ci direct Comisia Europeană. Deci Comisia moare de grija jobului și bunăstării lui Marcel Boloș. Asta e o minciună și mai jenantă”, mai transmite Cristian Ghinea.

Potrivit lui Ghinea, Dan Barna a insistat și l-a întrebat dacă se întoarce pe funcție la Ministerul Transporturilor după ce nu va mai fi ministru. Marcel Boloș a răspuns că va vedea ce se va întâmpla.

De altfel, europarlamentarul PLUS a adăugat că Boloș a mai fost întrebat tot de reprezentanții USR despre autostrada Moldova. „Drept răspuns, președinta de comisie, de la PSD, a supus la vot suspendarea ședinței. PSD (parțial) și PNL au votat pentru suspendare. Apoi au votat PNL și (parțial) PSD favorabil pe avizare”, a precizat Ghinea.

„Acesta este, de fapt, blatul de la audierea de astăzi. Iar Marcel Boloș, ministrul - director 2 în 1, deocamdată își păstrează toate funcțiile. Este rușinos”, conchide Cristian Ghinea.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.