Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri șocante din momentul declanșării avalanșei din Retezat: Filmul TRAGEDIEI

www.observator.tv
Dor Geta Popescu

Moarte fulgerătoare pentru Dor Geta şi prietenul ei, Erik! Cei doi micuţi alpinişti ucişi de avalanşă nu au avut timp nici măcar să schiţeze un gest de apărare în momentul declanşării avalanşei din Retezat. Dor Geta și Erik au fost loviţi cu o putere incredibilă.

Raportul legişţilor arată că moartea a fost violentă. Loviţi de tonele de zăpadă, s-au izbit de stânci şi s-au rănit puternic la cap, anunță Observator.tv.

Citește și: Alina Bica știe ce i-a adus 'SFÂRȘITUL': 'Florian Coldea este un om foarte MIC'

Cele două grupuri au plecat, la intervale diferite de timp, de la Cabana Genţiana. Cu toţii trebuiau să ajungă în acest punct. Pe vârful Peleaga. Cel mai înalt din Munţii Retezat. 2509 metri. Într-un grup erau 51 de persoane. În celălalt, şapte. S-au întâlnit la o răscruce a două trasee. Primii au ales varianta sigură. Pe creastă. Ceilalţi, însă, au decis să plece într-o aventură... prea periculoasă şi au pornit în jos, pe versant. Din cauza zăpezii foarte mari, afânate, s-a rupt aderenţa. Efectiv, o bucată imensă de zăpadă, exact sub picioarele lor, s-a desprins. Avalanşa s-a declanşat imediat. Toţi au fost duşi aproximativ 80 de metri spre poalele muntelui, fără să aibă timp de reacţie.

O ancheta oficială a fost deschisă pentru ucidere din culpă. Se vor face audieri şi expertize. Iar în ziua cea mai grea, acasă, în Râşnov, unde acum câteva zile fetiţa de 14 ani se dădea cu rolele, va fi doliu. Steagul negru a fost deja arborat la şcoala din oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.