Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvaluiri SOCANTE din ROMATSA. Chestiuni de 'viata si de moarte' sunt in joc

romatsa

Sindicalistii de la ROMATSA fac o serie de dezvaluiri socante legate de echipamentele pe care le folosesc pentru a coordona traficul aerian. Acestia se plang ca de multe ori ei NU POT VEDEA avioanele pe ecranele echipamentelor si practic coordoneaza pilotii in orb. Motivul acetor disfuctionalitati ar fi lipsa unui contract de mentenanta cu firma de la care a fost achizitionata aparatura.

Bunul mers al acestor echipamente este o chestiune de 'viata si de moarte', sustin  controlorii de trafic aerian, citati de romanialibera.ro.

"Acest sistem, dacă ne dispar avioane de pe ecran, nu se aude bine în frecvenţă, nu putem să îl reparăm, nu sunt specialiştii care l-au creat, italienii de la care îl cumpăraserăm, pentru că n-au vrut să mai dea bani, azi nu mai avem acest contract de mentenanţă. Foarte multe ţinte care au dispărut de pe ecran. Ţintele sunt avioanele. Tu vezi pe ecran o ţintă, să zicem TAROM 234 şi, la un moment dat, dispare, nu mai vezi nimic, nu mai există informaţia respectivă. Pot să îl coordonez dacă vorbesc cu el, dar, practic, în momentul ăla nu îl mai văd", a explicat Gabriel Tudorache, lider de sindicat, problemele cu care se confruntă angajaţii.

Totodată, un alt lider sindical a subliniat că în această vară s-au confruntat cu mai mult problemele ale sistemului.

"Nu ştii unde este într-un anumit moment. Poţi să-l pierzi de pe ecran. El, la rândul lui, poate să ajungă în situaţia să fie necontrolat şi e ceva groaznic. În vara asta am avut atât de multe disfuncţionalităţi ale sistemului cât n-am avut niciodată", a afirmat şi Florin Diaconu, un alt lider de sindicat.

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a negat acuzațiile și a spus că sistemul va fi înlocuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.