Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri spectaculoase despre averea Regelui Mihai: Fostul monarh a semnat un testament despre al cărui conținut nu se știe nimic

www.hyperflash.ro
Regele Mihai

Se spune că adevărata avere a unui rege este poporul. Dar în momente dificile se vorbeşte despre averea fizică, bunurile, banii, bijuteriile unei familii regale. S-a vorbit şi se vorbeşte de multe ori şi despre averea Regelui Mihai. După 2000, i s-au restituit multe dintre proprietăţile confiscate de comunişti. Toate aceste bunuri vor fi împărțite de cele cinci fiice, după moartea Regelui.

Regele Mihai nu a vorbit niciodată public despre bani și avere. Bunurile Casei Regale au rămas un subiect tabu. Au făcut alţii calcule de fiecare dată când Casei Regale sau Regelui i s-au retrocedat proprietăţi sau bunuri confiscate de comunişti după abdicare.

Citește și: Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, acuzații bombă: 'George Maior și Coldea, în slujba unei puteri străine. Statul paralel funcționează'

Astfel, în 2002, Regele Mihai a intrat în posesia Domeniului de la Săvârșin, din județul Arad. Iar în următorii ani i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri în București și la Sinaia.

Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit abia în 2007, în același timp cu Castelul Pelișor. Peleşul a rămas în circuitul public.

În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro în TOP 300 Capital. Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui. Este pusă la dispoziția Regelui Mihai în calitate de fost şef de stat.

După moartea Regelui, averea se va împărți, cel mai probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au sau nu în Casa Regală. Recent, Casa Regală a României a prezentat linia de succesiune la tron, care nu are însă legătură cu moştenirea averii.

Regele Mihai a semnat și un testament al cărui conținut nu este însă cunoscut, anunță Știrile TVR.

Citește și: Sfat exploziv pentru premierul Tudose: 'Nu trebuie să se scuture numai de Dragnea, ci și de programul său de guvernare'

Casa Regală a României, succesiunea la tron

1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României

2. ASR Principesa Elena a României

3. Elisabeta Karina a României

4. ASR Principesa Sofia a României

5. Elisabeta Maria Biarneix

6. ASR Principesa Maria a României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.