Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI - Traian Băsescu, în vizorul procurorilor. DNA, pregătiri pentru reţinerea şi ARESTAREA fostului preşedinte (presă)

Traian Basescu

Procurorii DNA ar pregăti un dosar care va zgudui întreaga scenă politică. Mai exact, Direcţia Naţională Anticorupţie ar face ultimele pregătiri pentru a cere reţinerea şi arestarea fostului preşedinte, Traian Băsescu, potrivit Naţional.

"Este de asteptat ca, in acest caz, procurorii anticoruptie sa pregateasca un dosar „beton”, atat pentru a-si putea atinge „tinta”, cat si pentru a continua sa mearga „pe firul” anchetei in care sunt implicate inclusiv nume de diplomati americani. In acelasi timp insa, Traian Basescu nu este nici pe departe unul care sa „incaseze” o asemenea lovitura fara sa riposteze din plin", scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Citeşte şi: CSM a DECIS: Prim-procurorul de la Botoşani, SUSPENDAT din funcţie

Totul ar porni, mai scrie jurnalistul, de la cel mai recent denunţ al fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

"Cert este ca denuntul lui Gabriel Sandu a venit tocmai la tanc, astfel ca pana sa se „coaca” vreun alt dosar, acum se poate sapa adanc pe filiera Microsoft. (...) Denuntul lui Gabriel Sandu este unul de manual, astfel ca misiunea procurorilor anticoruptie este mult usurata.", mai scrie Tache.

Mai mult, dacă DNA reuşeşte să-şi pună planul în aplicare, jurnalistul susţine că următorul pe lista procurorilor ar fi nimeni altul decât fostul vârf al SRI, Florian Coldea.

"Insa cu toate ca „saltarea” unui fost presedinte ar putea fi considerata drept „bomboana pe coliva” imaginii externe a Romaniei, socul si mai mare poate fi reprezentat de un tratatment juridic asemanator ce ar urma sa-i fie aplicat, dupa Basescu, si lui Florian Coldea! (...) Cu un Basescu bagat „la volei” si un Coldea varat in „groapa leilor”, multe se vor schimba atat in clasa politica, dar mai ales pe tabla de sah a serviciilor secrete. Oricum, dupa aceste cutremure in lant care se anunta, mai ales ca, rand pe rand,  si alti „catei” de-ai lui Basescu sau „fini” de-ai lui Coldea ramasi pe la varfurile anumitor structuri vor fi prinsi in „hora” demonizarii „regimului basist”. Iar daca majoritatea parlamentara il va ingropa pe Traian Basescu, spargand actualul „embargo” fata de cererile DNA si Klaus Iohannis nu va misca un deget pentru predecesorul sau, asa cum este de asteptat, atunci situatia politica devine si mai interesanta.", conchide Cătălin Tache.

Citeşte şi: Propunere CONTROVERSATĂ a unui consilier local din judeţul lui Iohannis. De ce vrea să INTERZICĂ Poliţia în comună - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.