Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Vlad Voiculescu, un pion în mafia medicamentelor?

vlad voiculescu

Liberalii au păstrat locuri eligibile pentru miniștrii tehnocrați care vor să li se alăture în campania pentru parlamentare. Primul care ar vrea să ajungă în Parlament este Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. El dorește să prinda un loc eligibil din partea organizatiei Partidului National Liberal Sector 1.

Numai că ies la iveală secrete despre tehnocratul Voiculescu. El are un unchi cunoscut in tot sistemul sanitar drept „Nic” Voiculescu, cel mai mare „lobbist” al marilor companii din domeniul pharma. Conform ziarului Național, multinationale il desemneaza invariabil pe Nic Voiculescu sa negocieze cu Ministerul Sanatatii contractele de sute de milioane si chiar miliarde de euro cu statul roman. Dar, pentru a nu bate la ochi, unchiul nu negociază cu nepotul, ci cu o fostă angajată a sa pe care Vlad Voiculescu a numit-o secretar de stat în minister.

Citește și: Cafeaua va deveni un LUX: Prețul va EXPLODA în perioada următoare

Este vorba despre Ioana Ursu, in varsta de 33 de ani. Printre activitatile pe care le va desfasura in cadrul institutiei, Ioana Ursu va coordona si politica medicamentului.

Nicolae Voiculescu (51 de ani), prezentat de presa drept „expert in sanatate”, a revenit de curand in atentia opiniei publice, aparand in scandalulul Panama Papers. Unchiul actualului ministru al Sanatatii a fost timp de sapte ani directorul companiei de farmaceutice Novartis. Nic Voiculescu este membru fondator al Institutului Aspen - Romania, condus de Mircea Geoana. În 2008 a fondat compania Link Resources alaturi de avocatul Ion Nestor de la Nestor, Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen. Voiculescu apare ca director al Clearwind in arhivele avocatilor de la Mossack Fonseca.

Citește și: Chipsurile vor fi înlocuite, în viitor, cu gândacii: Noile tendințe în gastronomie

Despre Nic Voiculescu,  sursa citată spune că este insurat cu fata fostului miliardar Trita Fanita, cel cunoscut in vremurile sale de glorie si drept „regele combinatiilor”.  Pozitia lui Nic Voiculescu pe piata medicamentelor este una atat de teapana, incat inca de pe vremea ministrului miliardar al Sanatatii Ionut Bazac, „domnul Nic” era curtat de catre marile companii farmaceutice sa le acorde consultanta necesara pentru a se lamuri lucrurile cu vreun functionar mai indaratnic.

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.