Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorii români de jocuri video Amber deschid al cincilea studio, în Mexic

University of Rochester
jocuri video

Dezvoltatorii români de jocuri video Amber deschid al cincilea studio, în Guadalajara, Mexic, acesta urmând să ofere o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus iniţial pe testare şi artă, anunță MEDIAFAX.

Acesta este al cincilea studio pe care dezvoltatorii români de video Amber îl deschide, după cel din Botoşani, din octombrie anul trecut.

Aceștia au în prezent peste 30 de testeri şi test leaders, iar la finalul lui 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialişti în cele 5 birouri din lume.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experienţă de peste 16 ani.

Procesul de recrutare de specialiști a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri şi artişti specializaţi.

„Un număr mare de oameni talentati în cadrul comunităţii mexicane dezvoltatoare de jocuri video şi fusul orar aliniat programului multor parteneri au făcut ca decizia Amber de a-şi extinde operaţiunile în Guadalajara să fie una naturală. Deschiderea unui nou studio în Mexic va permite Amber să-şi extindă business-ul în proiecte internaționale de dezvoltare și publishing şi să aibă acces la noi pieţe şi parteneriate”, a declarat Mihai Pohonţu, CEO Amber.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Orban: ‘Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus’

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene.

Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles şi Guadalajara.

Guadalajara este al doilea oraş ca mărime din Mexic şi cunoscut pentru comunitatea de dezvoltatori de jocuri. Amber Mexic îşi va desfăşura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ care reuneşte numeroase companii internaţionale care aleg să investească în Guadalajara, văzut ca un Silicon Valley al Mexicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.