Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGA anunţă că anul trecut au fost cu 39 la sută mai puţine incidente de integritate decât în 2016 în cazul angajaţilor Ministerului de Interne

DGA

Anul trecut au fost cu 39 la sută mai puţine incidente de integritate în cazul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) decât în 2016, arată raportul de bilanţ al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pe 2017. De asemenea, din cei peste 1.000 de inculpaţi din dosarele instrumentate de ofiţerii DGA, 189 au fost lucrători ai ministerului, dintre care 27 cu funcţii de conducere. În 158 de situaţii, angajaţi ai ministerului au sesizat DGA atunci când le-au fost oferite sume de bani sau alte foloase în schimbul unor servicii, ori au denunţat cazuri în care colegii lor au fost implicaţi astfel de fapte de corupţie.

Potrivit raportului de bilanţ al DGA pe 2017, anul trecut s-a înregistrat o scădere a numărului de incidente de integritate în cazul angajaţilor MAI, cu 39 la sută mai puţine decât în 2016 - 47 de incidente anul trecut, comparativ cu 77 în 2016. Poliţia judiciară din cadrul DGA a participat la instrumentarea a 2.785 de dosare penale, dintre care 1.030 fiind iniţiate din sesizare proprie, iar 1.755 primite de la diferite structuri de parchet.

De asemenea, în urma activităţilor derulate de poliţiştii DGA, procurorii de caz au emis rechizitorii în 299 de dosare şi au încheiat 88 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, cu 83 la sută mai multe decât în 2016.

Ca fapte de corupţie, s-au înregistrat 13 la sută infracţiuni de luare de mită, 26 la sută infracţiuni de dare de mită, 6 la sută infracţiuni de trafic de influenţă, 3 la sută infracţiuni de cumpărare de influenţă, 17 la sută infracţiuni la Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi 35 la sută alte infracţiuni legate de corupţie. Anul trecut au fost 1.058 de inculpaţi în dosarele instrumentate de DGA, dintre care 189 angajaţi ai MAI. Dintre aceştia, 27 cu funcţii de conducere.

De asemenea, în 158 de situaţii, angajaţi ai Ministerului de Interne au sesizat DGA atunci când le-au fost oferite sume de bani sau alte foloase în schimbul unor servicii, ori au denunţat cazuri în care colegii lor au fost implicaţi în comiterea unor astfel de fapte de corupţie. În ceea ce privete linia verde anticorupţie 0800.806.806, anul trecut au fost primite 12.035 de apeluri, iar în baza informaţiilor transmise de apelanţi au fost iniţiate sau completate 29 de dosare penale şi au fost iniţiate şi derulate nouă acţiuni de prindere în flagrant, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.