Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Timiş cere mai mulţi bani pentru hrana beneficiarilor, ţinând cont de creşterea preţurilor

fanatik.ro
preturi
În prezent, DGASPC Timiş are în subordine nouă centre rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi 16 servicii rezidenţiale destinate protecţiei copilului separat de familie, totalizând în prezent 386 locuri pentru copii şi 685 de locuri pentru adulţi.

Astfel, DGASPC propune majorarea alocaţiei de hrană pentru beneficiarii centrelor rezidenţiale din subordine de la valoarea de 16,60 lei/zi la valoarea de 20,00 lei/zi, arată raportul de specialitate întocmit de Direcţie şi care va trebui votat de către aleşii judeţeni.

În proiectul de hotărâre se arată că în baza unei legi din anul 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, au putut fi majorate doar acele alocaţii de hrană destinate copiilor cu dizabilităţi din sistemul de protecţie, prin aplicarea unui procent de 50% la sumele menţionate. Astfel, pentru copiii cu handicap cu vârsta de peste trei ani este alocată suma de 24,9 lei, în această situaţie aflându-se aproximativ 128 copii şi o persoană adultă infectată HIV. Toate aceste sume sunt brute.

"Centrul asigură fiecărui copil, la intervale echilibrate, cel puţin trei mese/zi (mic dejun, prânz, cină) şi două gustări între mese, una fiind reprezentată de fructe proaspete; meniul de alimentaţie zilnică se stabileşte în baza recomandărilor medicului nutriţionist sau ale asistentului dietetician. Centrul asigură o gustare sub formă de pachet beneficiarilor care frecventează şcoala sau grădiniţa, dacă în şcoală sau grădiniţă nu este servită gustare sau, după caz, masa", argumentează DGASPC Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.