DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Diabetologul Nicolae Hâncu a primit medalia 'Iuliu Hațieganu' a UMF Cluj, la împlinirea a 80 de ani

b1.ro
medalie de aur

Medalia „Iuliu Hațieganu” a UMF Cluj-Napoca a fost acordată luni președintelui de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Nicolae Hâncu este unul dintre cei mai apreciați, respectați și renumiţi medici din România, având contribuţiile remarcabile la dezvoltarea și prestigiul învăţământului universitar clujean și românesc.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Acesta este, printre altele, membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și președintele de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că medalia de onoare a universității se acordă personalităților remarcabile ale medicinii clujene.

”Mă simt extrem de onorată să îi înmânez această medalie profesorului Nicolae Hâncu în această zi deosebită, când sărbătorește și frumoasa vârstă de 80 de ani”, a spus Buzoianu.

Nicolae Hâncu a declarat la rândul său că datoria profesiei sale este să ajute știința în drumul spre sănătatea omului iar pe om să-l călăuzească spre sănătate.

”Realizările, succesele și pozițiile în ierarhiile profesiei le datorez Universității mele. Azi, UMF Iuliu Hațieganu este o mândrie a Clujului și a României, cu o admirabilă vizibilitate națională și internațională, având o impunătoare prestanță și un prestigiu consolidat an de an”, a subliniat Hâncu.

Citește și: Rareș Bogdan a izbucnit: Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în primul rând în Europa .

De-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, profesorul clujean a contribuit direct la înființarea Asociației Române pentru Studiul Obezității (1993), a Asociației Române de Ateroscleroză și Lipidologie (1999), a Federației Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (2001), a Asociației Române de Educație în Diabet (2001) și a Societății Române de Nutriție (2003).

În anul 1992, a înființat Centrul Clinic de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din Cluj-Napoca.

Un alt aspect important al vieții sale profesionale a fost prezența sa ca membru în Consiliul Societății Europene de Diabet (2001-2005), concomitent cu poziția de secretar al Grupului de Lucru Învățământ Postuniversitar din cadrul acestei instituții.

A fost cea mai înaltă poziție ocupată de un diabetolog român într-un for științific european. În acea perioadă, a participat la organizarea a numeroase cursuri postuniversitare în Dublin, Budapesta, Viena, Kaunas, Wroslaw și România.

Autor și co-autor a zeci și sute de cărți, articole și lucrări științifice, publicate în țară și în străinătate, profesorul Nicolae Hâncu și-a desfășurat activitatea științifică în domenii precum lipidologia clinică, managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, riscul cardiovascular global, obezitatea abdominală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.