Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaconescu îl ceartă pe Victor Ponta la el acasă

diaconescu


Acesta a afirmat că, prin negociere, preşedintele a reuşit să îl determine pe premier 'să se abată de la mandatul primit de la mafie în vara anului 2012', respectiv acela de a prelua politic DNA.

'Premierul ar trebui întrebat dacă, rupând pactul de coabitare cu preşedintele, a rupt şi înţelegerile privind orientarea strategică a României, independenţa justiţiei, obiectivele de apărare ale României ce formează conţinutul acestui pact. Evident că preşedintele, prin negociere, l-a făcut pe premier să se abată un pic, în ideea unui interes particular pe care îl avea atunci, să se abată un pic de la mandatul pe care i-l dăduse mafia în vara anului 2012. (...) S-au exprimat public - 'În momentul în care vom prelua politic DNA-ul', citat Victor Ponta. (...) În momentul în care, în pactul de colaborare cu preşedintele te obligi să nu ataci magistraţii, să nu ataci Curtea Constituţională, să nu ataci sistemul judiciar, iar această obligaţie se consacră în mecanismul de ţară de coordonare şi verificare în MCV, în punctajul pe care îl preiei direct de la Barroso (Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene - n.r.), este clar că încălcarea acestor obligaţii reprezintă un atac la ordinea de drept şi este clar că în acest moment controlul pe sistemul judiciar este ţinta pe care se mobilizează foarte multe eforturi', a afirmat Diaconescu. 

Totodată, el a menţionat că prim-ministrul Victor Ponta a înţeles conţinutul pactului în momentul în care a decis să îl semneze, apreciind că niciun fel de argument nu poate sta la baza deciziei intempestive a premierului. 

'Ceea ce contează este conţinutul acestui acord şi modul în care cancelariile lecturează decizia pe care a luat-o primul ministru intempestiv. Niciun fel de argument personal, emoţional, în legătură cu o adresare sau alta nu poate fi credibil faţă de conţinutul acestui protocol şi faţă de rolul pe care acest protocol l-a avut şi pe care domnul Ponta l-a înţeles pentru că de aceea l-a semnat', a mai spus Cristian Diaconescu. 

El a mai punctat că în situaţia în care va ajunge preşedinte şi va trebui să semneze un astfel de acord cu viitorul premier, o va face. 'Pentru ţara mea aş face absolut orice fel de înţelegere', a conchis Diaconescu.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.