Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diagnosticarea epilepsiei prin monitorizare video-EEG

eeg

Monitorizarea video-electroencefalografică (EEG) se realizează prin înregistrarea activității electrice a creierului simultan cu înregistrarea video a comportamentului pacientului. Prin asocierea celor două, medicul poate obține informații relevante pentru diagnosticarea epilepsiei, dar poate fi de ajutor și pentru identificarea posibilelor cauze ale crizelor epileptice.

Este important ca pacientul să fie testat în timpul crizei. Acest lucru permite medicului să afle ce funcții cerebrale sunt afectate de modificarea semnalului EEG din timpul crizei. Pacientul este rugat, în acest timp, să vorbească sau să execute diverse comenzi, precum să ridice mâinile, și să relateze ce simte pe toate durata crizei.

În diagnosticarea epilepsiei se utilizează în principal înregistrările video-EEG de 3, 12 sau 24 de ore în care electrozii sunt fixați pe scalp prin intermediul unei căști.

Uneori, în cazul unei epilepsii farmacorezistente, este necesară înregistrarea unei crize pentru a avea informații suplimentare de localizare a focarului epileptic. În acest caz, este nevoie de un montaj care implică lipirea electrozilor pe scalp (pentru ca aceștia să rămână în aceeași poziție tot timpul) și o monitorizare mai îndelungată (3, 5, 7 zile sau până când se înregistrează o criză de epilepsie similară cu crizele obișnuite ale pacientului).

Află mai multe despre monitorizarea video-EEG!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.