Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialogul dintre Belgrad şi Pristina este important pentru procesul de aderare la UE

Ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz (foto), a cărui ţară deţine preşedinţia în exerciţiu a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a estimat că dialogul dintre Belgrad şi Pristina ar trebui continuat în mod constructiv, deoarece aceasta ar putea convinge statele membre sceptice ale Uniunii Europene că trebuie întreprinşi paşi mai departe pe calea aderării Serbiei la blocul comunitar, relatează luni agenţia Tanjug, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Şase avioane de luptă şi 30 de tancuri ruseşti ajung la graniţele României

''Cele două reuniuni la nivel înalt, din 24 ianuarie şi 1 februarie, au contribuit la atenuarea tensiunilor. De asemenea, acordul privind controversatul zid de la Kosovska Mitrovica este o parte integrantă importantă a dialogului reluat'', a declarat Kurz într-un interviu pentru agenţia sârbă de presă.

''Aplicarea în totalitate a acordurilor obţinute prin dialog reprezintă nu numai o redeschidere a Podului de la Mitrovica, care este necesară, ci şi instituirea Comunităţii municipalităţilor sârbe'', a mai spus Kurz.

Şeful diplomaţiei austriece este aşteptat luni într-o vizită oficială în Serbia. El îşi întreprinde vizita la Belgrad şi în calitate de preşedinte în exerciţiu al OSCE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.