Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Păun, consiliera lui Klaus Iohannis: 'Prevenția și educația pentru sănătate reprezintă pilonii pe care trebuie să construim viitorul'

Diana Păun, consilier prezidențial, a declarat, în fața specialiștilor din sistemul sanitar, că ”prevenția și educația pentru sănătate reprezintă pilonii pe care trebuie să construim viitorul sistemului nostru de sănătate”. De față cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și Carmen Orban, consiliera premierului Marcel Ciolacu pe teme de sănătate, Păun a precizat, la conferința “Sănătate pentru Toți: Acces, Calitate și Inovație”, parte a “Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, că ”este imperativ să ne concentrăm pe sănătatea mentală a populației noastre, mai ales având în vedere impactul pandemiei asupra stării de bine psihică a indivizilor”.

”De la creșterea bolilor cronice la disparitățile în sănătate și impactul pandemiei COVID-19, suntem martorii unor provocări semnificative în efortul nostru de a atinge obiectivul sănătate pentru toți.

Summitul de la New York al Organizației Națiunilor Unite, cu tema "Making the world safer: creating and maintaining political momentum and solidarity for pandemic prevention, preparedness, and response" a evidențiat necesitatea consolidării sistemelor naționale de sănătate publică și a unui răspuns unitar la amenințările pandemice.

Prevenția și educația pentru sănătate reprezintă pilonii pe care trebuie să construim viitorul sistemului nostru de sănătate. Investițiile în prevenție, promovarea unui stil de viață sănătos și creșterea conștientizării publice sunt aspecte cheie pentru a reduce incidența bolilor și a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor noștri.

La 45 de ani de la istorica Declarație de la Alma-Ata pentru îngrijirea primară, reiterez rolul cheie pe care asistența medicală primară trebuie să îl joace în sistemul de sănătate românesc și nevoia de a crește investițiile în această direcție prioritară.

De asemenea, este imperativ să ne concentrăm pe sănătatea mentală a populației noastre, mai ales având în vedere impactul pandemiei asupra stării de bine psihică a indivizilor. Educația și responsabilizarea în acest domeniu trebuie să fie prioritare.

În plus, consider că abordarea "One Health" este esențială pentru a asigura sănătatea noastră și a mediului înconjurător. Sănătatea noastră este strâns legată de sănătatea ecosistemului în care trăim, iar acțiunile noastre trebuie să fie integrate și să vizeze protejarea atât a sănătății umane, cât și a mediului înconjurător.”, a precizat Diana Păun la evenimentul organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.