Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Păun: Este nevoie de un cadru legislativ bine pus la punct în domeniul publicităţii la medicamente

medicamente

Consilierul de stat Diana Păun a subliniat marţi la o dezbatere că este nevoie de un cadru legislativ bine pus la punct în domeniul publicităţii la medicamente, fie că este vorba despre cele fără prescripţie medicală, fie de cele cu prescripţie.

Citeşte şi: Prezenţă SURPRIZĂ la întâlnirea decisivă Toader-Iohannis: Membri ai CSM, invitaţi la evenimentul de la Cotroceni

"Este nevoie de un cadru legislativ bine pus la punct în domeniul publicităţii la medicamente. Fie că este vorba despre cele eliberate sau nu cu prescripţie medicală, fie că este vorba de medicamente generice sau inovative. Dincolo de cadrul legislativ, o importanţă deosebită o are informarea în rândul populaţiei iar aceasta trebuie să fie făcută de profesionişti, să fie fundamentată ştiinţific şi comunicată prin canale adecvate", a spus consilierul de la Administraţia Prezidenţială.

Potrivit acesteia, campaniile de informare contribuie la îmbunătăţirea educaţiei pentru sănătate a pacienţilor români, astfel încât aceştia să poată lua decizii informate asupra modului în care îşi gestionează propria sănătate.

Citeşte şi: Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de viscol: Vântul va DEPĂŞI 110 kilometri pe oră. Autorităţile, pregătite să INTERVINĂ

"Subiectul publicităţii la medicamente este unul sensibil. (...) Este necesar să avem mereu în vedere tendinţele europene internaţionale şi să adaptăm contextului nostru modele de bune practici. (...) Ne sunt cunoscute tuturor statisticile nefaste şi concluziile rapoartelor internaţionale care poziţionează ţara noastră în top, într-un top nesatisfăcător în ceea ce priveşte consumul de antibiotice per capita şi pe ultimele locuri în ceea ce priveşte procentul din populaţie care ştie că utilizarea antibioticelor nu este eficientă în tratarea gripei şi răcelii, ceea ce relevă deopotrivă vulnerabilităţi ale sistemului de sănătate, cât şi lipsa de informare şi educaţie în rândul populaţiei largi. Rezistenţa antimicrobiană şi măsurile de control reprezintă o preocupare la nivel mondial", a afirmat Păun, potrivit AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.