Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Şoşoacă, ultimatum în scandalul statuilor din Transilvania: 'Ne veți forța să le dăm noi jos!'

Radu Pop
SOS Romania
Diana Sosoaca

Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, a transmis ”un ultimatum” autoritățlor române să reașeze ”la locurile lor de cinste statuile românești”.

Ea reclamă faptul că în toată Transilvania, statuile româneşti sunt mutate din centrele oraşelor pentru a face loc statuilor care proslăvesc istoriile altor state.

”Acest lucru este inacceptabil și nu se întâlnește în nici o altă țară din lume! Am protestat și protestez ferm împotriva acțiunilor anti-româneşti ale edililor, politicienilor, cetățenilor și alogenilor care ne distrug istoria naţională şi o înlocuiesc cu istorii străine pentru a le face pe plac unor stăpâni din afara ţării, trădând interesul național. Consider că astfel de acțiuni se încadrează perfect la capitolul înaltă trădare, iar autorii acestora ar trebui să primească pedeapsa închisorii pe viață și confiscarea întregii averi”, amenință Diana Șoșoacă.

Cazul de la Oradea

Ea vorbește și de ultimul caz scandalos de la Oradea unde, după ce a fost dată jos statuia lui Mihai Viteazul, este ridicată statuia regelui Ladislau I al Ungariei. ”În acest caz, am sesizat personal Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura din Oradea și în urma demersurilor mele mi s-a comunicat că statuia lui Mihai Viteazu va fi reparată și va fi repusă pe soclu. Statuile Ungariei să fie amplasate în Ungaria, nu pe teritoriul României! Nu îndrăzniți să mergeți mai departe pentru că ne veți forța să le dăm noi jos!”, le atrage Diana Șoșoacă atenția autorităților.

Alte cazuri similare

Ea mai spune că la fel ca în Oradea s-a procedat și în Cluj-Napoca, Sibiu, Turda, Carei și Alba Iulia.

”Ce spirit josnic de trădători au primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene care alungă din oraşele româneşti istoria naţională pentru a proslăvi istoria jafului și a crimelor făcute de imperiile trecutului împotriva românilor! Cum este posibil să ridici statui ucigașilor neamului românesc? Ne-aţi luat resursele, ne-aţi alungat românii din ţară, ne-aţi vândut viitorul, ne-aţi îndatorat pe generaţii, şi acum ne distrugeţi şi trecutul?”, a mai transmis președintele S.O.S. România printr-un comunicat de presă.

În final, Diana Șoșoacă le solicită Președintelui României, Prim-ministrului și întregului Guvern, Ministerului Culturii, Academiei Române, primarilor, prefecţilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene și întregii societăți civile românești să ia atitudine și să își facă datoria de a proteja cultura și istoria neamului românesc!

”În caz contrar, ne vom face noi datoria în virtutea art. 55 alin.1 din Constituția României: ”Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”. Vă rog să considerați prezenta un ultimatum!”, își încheie pledoaria președintele S.O.S. România.

Apelul senatorului Diana Șoșoacă va fi transmis și instituțiilor statului român menționate în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.