Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Tușa: Salut recomandarea transmisă de Parlamentul European către Comisia Europeană

ora iarna ceas

Salut pe această cale recomandarea transmisă de Parlamentul European către Comisia Europeană de a analiza oportunitatea menținerii actualelor dispoziții ale directivei privind orarul de vară în spațiul comunitar, susține deputatul PSD Diana Tușa într-un comunicat de presă remis redactiei.

Trebuie menționat că s-au înregistrat numeroase solicitări venite din partea cetățenilor europeni legate de schimbarea orei de două ori pe an, iar prin acest gest Parlamentul European a arătat deschidere față de aceste preocupări, un rol important revenind din acest moment Comisiei Europene, dar și statelor membre ale Uniunii Europene.

Prin renunțarea la ora de vară s-ar rezolva în primul rând o problemă de sănătate, având în vedere că prin repetatele schimbări ale orei se pot crea dezechilibre asupra bunei funcționări a organismului uman. S-a dovedit științific că pot surveni probleme cu somnul, iritabilitate, dar și o creștere a riscului de atac de cord și de accidente rutiere pentru persoanele afectate.

De asemenea, s-a constatat că impactul economic al trecerii la ora de vară prin economisirea energiei este unul nesemnificativ, astfel încât nu se mai justifică această măsură luată la începutul secolului XX cu scopul ca populația să contribuie la economisirea rezervelor de cărbune necesare producției de război. În plus, această măsură are un impact negativ și asupra activității companiilor de comunicații, precum și a celor de transport, care sunt nevoite în fiecare an să își modifice orarul de funcționare și să ia măsuri de informare a pasagerilor pentru ca aceștia să nu piardă trenul sau avionul.

Îmi exprim speranța ca și la nivelul Parlamentului României să avem în vedere recomandarea făcută de Parlamentul European, mai ales că, în ultima perioadă, au existat numeroase inițiative ale cetățenilor români care ne-au semnalat necesitatea schimbării legislației în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.