Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora ia cu asalt România: Peste 153.000 de persoane au intrat, în ultimele 24 de ore, în țară

Politia de Frontiera
vama moravita

Un număr de aproximativ 153.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 44.700 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, vineri au intrat în ţară aproximativ 78.000 de persoane cu 22.400 mijloace de transport şi au ieşit 75.600 persoane cu 22.300 mijloace de transport. Din totalul de peste 44.700 de mijloace de transport care au tranzitat graniţa, 13.400 au fost automarfare.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 43.000 de persoane şi 20.100 de mijloace de transport (6.300 automarfare), dintre care pe sensul de ieşire au fost aproximativ 21.200 de persoane cu 9.300 mijloace de transport şi 3.000 automarfare.

"Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea", menţionează sursa citată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat 39 infracţiuni şi 25 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 24.000 lei.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 104.200 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 24 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.