Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dicţionarul Merriam-Webster introduce încă 640 de noi cuvinte și definiții: Ce a ajuns să însemne 'peak' și 'stan'

Merriam-Webster

Dicţionarul Merriam-Webster a adăugat 640 de cuvinte şi definiţii noi în indexul său, reflectând evoluţia utilizării cuvintelor în limba engleză, relatează dpa.

"Snowflake" (fulg de nea) înseamnă, de asemenea, cineva care este prea sensibil, în timp ce "peak" (vârf) poate fi definit ca ceva ajuns la maximum de popularitate sau de utilizare. "Stan" se referă la un fan obsedat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Termeni compuşi au intrat de asemenea în dicţionar, precum "garbage time", ceea ce înseamnă partea finală a unei competiţii sportive în care una dintre părţi are un avantaj insurmontabil. "Screen time" se referă la timpul pe care cineva şi-l petrece uitându-se pe un telefonul mobil sau pe tabletă.

Natura schimbătoare a mediului de afaceri a influenţat de asemenea dicţionarul, care include acum termeni precum "gig economy", referitor la munca temporară, şi "vulture capitalism" care se referă la cumpărarea agresivă a companiilor aflate în dificultate.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

"Limba engleză nu doarme niciodată, şi nici dicţionarul", a afirmat Merriam-Webster într-un comunicat. "Fiecare cuvânt îşi urmează propriul drum în ritmul său înainte ca utilizarea să fie suficient de răspândită pentru a fi inclusă într-un dicţionar", se mai arată în comunicat.

Există de asemenea numeroase cuvinte noi din ştiinţă, inclusiv termeni care reflectă schimbări societale. "Top surgery" şi "bottom surgery" sunt termeni utilizaţi pentru operaţiile de confirmare a genului, în condiţiile în care vizibilitatea transgender se extinde.

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.