Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dieta care stimulează metabolismul

Dieta care stimulează metabolismul este un stil alimentar care are roul de a intensifica arderile şi, că efect final, te poate ajută să slăbeşti. Dieta care stimulează metabolismul este una care îţi încărca bateriile şi te ajută să trăieşti viaţă la maximum, dar în plus te ajută să scazi în greutate. Respectată corect dieta îmbunătăţeşte digestia şi normalizează constantele biologice, potrivit femeia.ro

Dieta care stimulează metabolismul este ideală pentru persoanele care au un metabolism lent. Dieta care stimulează metabolismul are şi alte beneficii: controlează apetitului, reduce stresul, prevenie îmbătrânirea celulară, optimizează funcţiile tiroidei şi ale ficatului.

Iată care sunt alimentele pe care le poţi consuma în cadrul dietei care stimulează metabolismul.

Orice cantitate de legume şi fructe intens colorate, cereale integrale şi alte produse neprocesate chimic, carne slabă, peste, carne de pasăre, mâncăruri organice, nuci, produse pe bază de soia şi fasole.  

Sunt interzise: zahărul, grăsimile hidrogenate, cerealele rafinate, alcoolul şi cafeaua. Nu ai voie să adaugi în mâncare îndulcitori artificiali, iar produsele lactate sunt excluse.

Ideea de la care se porneşte dieta care stimulează metabolismul este aceea că prin aportul de alimente bune pentru organism vei putea controla apetitul.

Alimentele interzise sunt eliminate treptat din alimentaţie, pe parcursul unei săptămâni, apoi vin trei săptămâni în care se pune accentul pe detoxifierea organismului, numită şi fază întâi a regimului. În această perioadă vei mânca numai alimente integrale şi vei evită produsele lactate, făină şi ouăle.   

Cea de-a două etapă a regimului este şi ultima, iar această poate dură mult timp. De-a lungul acestei faze vor fi reintroduse alimentele interzise. Alcoolul este permis, dar nu mai mult de trei pahare pe săptămâna. Iubitorii de cafea vor trebui să se rezume la doar o jumătate de cană pe zi. Masă trebuie luată la ore fixe, trebuie respectată regulă celor trei mese principale şi a celor două gustări, zilnic, iar ultima masă trebuie să fie cu cel puţin trei ore înainte de culcare.

Este necesar un control al porţiilor care trebuie să aibă dimensiuni normale. Excesul de alimente, chiar dacă sunt sănătoase, îngrăşa. Dietă pentru creşterea metabolismului nu impune limitarea la un număr de calorii, dar recomandă un maxim de 2000 de calorii pe zi, scrie Live Strond.

Dieta care stimulează metabolismul poate fi repetată o perioadă în fiecare sezon, iar alimentele de bază sunt fructele şi legumele de sezon.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.