Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diferend privind cultura de coca între Bolivia şi Uniunea Europeană

www.operationworld.org
bolivia

Preşedintele bolivian Evo Morales a criticat sâmbătă reconsiderarea de către Uniunea Europeană a cooperării în domeniul antidrog, după ce Bolivia a decis să dubleze suprafaţa cultivată legal cu coca, arbustul din care se se extrage cocaina, transmite AFP, relateaza agerpres.

Morales, care este un vechi cultivator de coca, a promulgat miercuri legea prin care suprafaţa pentru cultura legală a plantei creşte de la 12.000 la 22.000 de hectare. 

Ambasadorul UE în Bolivia, Leon de la Torre, a reacţionat apreciind că este necesară "recentrarea precisă a cooperării" între La Paz şi Bruxelles. El nu a precizat cum ar urma să arate noua formă de cooperare. 

Sâmbătă, preşedintele Boliviei a afirmat că întreruperea cooperării ar fi "puţin contradictorie". 

Potrivit unui studiu finanţat de UE în 2013, circa 14.700 de hectare de coca sunt suficiente pentru a acoperi cererea legală de cocaină, pentru uz medical. Pe lângă acest scop, în munţii Anzi, frunzele de coca sunt mestecate tradiţional pentru a atenua senzaţiile de foame şi oboseală şi pentru a contracara efectele altitudinii. 

Din 2008, UE este principalul partener antidrog al Boliviei, după expulzarea din ţară a agenţiei de profil americane, DEA (Drug Enforcement Agency), sub acuzaţia de complot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.