DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Digi face TRANZACȚIA ANULUI în piața media: A cumpărat-o cu 140 de milioane de euro

www.paginademedia.ro
Digi

Digi Communications N.V. face tranzacția anului pe piața de media în care e implicată o companie ce operează și în România. Digi a anunțat că filiala sa din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. („Digi HU”), acționând în calitate de cumpărător, a încheiat un contract de cumpărare acțiuni pentru achiziția a 99,998395% din capitalul social și drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt (“Invitel”).

Invitel face parte din Grupul Invitel și este unul din operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, cu o prezență de peste 20 de ani. Invitel oferă un portofoliu cuprinzător de servicii clienților rezidențiali, precum și clienților de tipul întreprinderilor mici, inclusiv o varietate de servicii multimedia și de divertisment, cum ar fi serviciile de televiziune digitală și HD interactive, servicii de internet rapid și servicii de telefonie fixă, oferite prin intermediul rețelelor sale regionale și este al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicații fixe și internet fix din Ungaria prin raportare la segmentul de clienți rezidențiali și clienți de tipul întreprinderilor mici.

Citește și: Mutare bombă! Cine va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

„Suntem entuziasmați de oportunitatea de a dezvolta activitatea noastră din Ungaria prin achiziția diviziei de servicii de telecomunicații destinate clienților rezidențiali a grupului Invitel, această tranzacție strategică permițându-ne să ne creștem semnificativ acoperirea. Deciziile recente de dezvoltare ale Invitel sunt în concordanță cu strategia de bază a Digi de a construi rețele de fibră optică de ultima generație. După realizarea tranzacției intenționăm să ducem mai departe planurile Invitel de dezvoltare a rețelelor de fibra optică, astfel încât să continuăm să furnizăm servicii de comunicații electronice performante clienților noștri din Ungaria. În acelasi timp, ne exprimăm față de echipa Invitel și China-CEE Equity atât recunostința pentru sprijinul acordat în vederea încheierii cu succes a acestei tranzacții, cât și entuziasmul cu privire la colaborarile viitoare pe care le vom avea” a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Citește și: Dezvăluiri din interior! PSD pregătește un nou proiect bombă

În anul 2016, Invitel a avut o cifră de afaceri de 26 miliarde HUF (aproximativ 85 milioane EURO) și EBITDA de 7,1 miliarde HUF (aproximativ 23,2 milioane EURO), pe bază pro-forma (Invitel a făcut obiectul unui proces de divizare la mijlocul anului 2016). La data de 31 mai 2017, Invitel avea un număr de 691.664 unități generatoare de venit din cadrul serviciilor sale de televiziune prin cablu, internet fix și telefonie fixă.

La momentul finalizării acesteia, tranzacția va consolida poziția Digi HU pe piața de telecomunicații din Ungaria și va implica accesul Digi HU la o rețea și la un număr extins de clienți. De asemenea, anticipăm că ne vom bucura de o serie de sinergii operaționale îmbunătățite.

Citește și: Lovitură pentru milioane de români! Ce li se va întâmpla în următorii patru ani

Prețul total ce urmează să fie plătit de către Digi HU este de 140 milioane EURO, această sumă putând suporta eventuale ajustări ulterioare, conform standardelor comerciale uzuale aplicabile în cadrul tranzacțiilor de o asemenea dimensiune din sectorul serviciilor de telecomunicații. Finalizarea tranzacției este supusă îndeplinirii unor diverse condiții, printre care, spre exemplu, cerința ca tranzacția să fie aprobată de către Autoritatea Maghiară de Concurență (în maghiară: „Gazdasági Versenyhivatal”).

Citește și: Cristian Boureanu face declarații ULUITOARE! Ce a putut să spună fostul deputat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.