Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a dat LOVITURA: zeci de percheziții la traficanți de droguri

Inquam Photos / Octav Ganea
diicot cocaina

Poliţiştii au efectuat mai multe acţiuni operative în ultimele două săptămâni pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, în urma cărora au depistat peste 60 de kg. de canabis, 221 de comprimate de ecstasy, 620 de grame de haşiş, precum şi alte droguri, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis duminică.

Citește și: Anunţ APOCALIPTIC pentru Laura Codruţa Kovesi: Când va pleca din fruntea DNA

Citește și: Scandal la nivel înalt la summitul G-20: Ce a anunţat Angela Merkel după întâlnirea cu Recep Erdogan


Este vorba de 39 de acţiuni legate de dosare aflate în instrumentarea DIICOT, care au avut loc în perioada 22 iunie - 5 iulie şi care au vizat traficanţi de persoane, traficanţi şi consumatori de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. 

Au fost efectuate 110 percheziţii domiciliare, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 218 persoane, dintre care 56 au fost reţinute sau arestate, 17 persoane fiind plasate sub control judiciar. 

Au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani şi bunuri: 782.500 de lei, 310.000 de euro, 800 de dolari, 60 lire sterline, 2 autoturisme, 9 HDD, un laptop, o unitate centrală, o tabletă, 41 de telefoane mobile, 25 de cartele SIM, 18 medii de stocare, un card bancar, o armă şi 26.321 de pachete de ţigări. 

De asemenea, au fost indisponibilizate 2,65 grame de amfetamină, 221 de comprimate de ecstasy, un gram de heroină, şase grame doze de heroină, 620 de grame de haşiş, trei grame de cocaină, 61.327,4 de grame canabis, şase plante de canabis, 16 seminţe canabis, 10 grame de substanţă pulverulentă şi două cântare electronice, precizează IGPR. 

La acţiunile desfăşurate au participat 337 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, cooperându-se şi cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.