Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT infirmă scenariul lansat de Cumpănaşu: 'Nu s-a pus problema aducerii forţate a familiei Măceşanu'

diicot3

Oficiali DIICOT au declarat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, că nu s-a pus problema aducerii forţate a familiei Alexandrei Măceşanu la sediul Direcţiei şi nici nu se va proceda la ridicarea forţată a cărţii de identitate a adolescenţei din Caracal care a fost răpită pe 24 iulie şi, cel mai probabil, ucisă.

"Prezenţa familiei Măceşanu la DIICOT, aşa cum am arătat şi în comunictul de presă emis, vizează în principal prezentarea raportului de expertiză genetică. Nu s-a pus problema aducerii forţate a familiei Maceşanu la DIICOT. Şi în ipoteza în care ar refuza să predea cartea de identitate, procedural se consemnează și se fac demersuri la Evidența Populației", au transmite oficiali DIICOT.

Reacţia DIICOT vine după ce Alexandru Cumpănaşu, văr cu tatăl Alexandrei Măceşanu, a acuzat Direcţia că îi "ameninţă familia cu cătuşe" dacă nu se prezintă la Bucureşti şi dacă nu predau cartea de identitate a minorei.

DIICOT a transmis anterior şi într-un comunicat de presă unele precizări despre situaţia invocată de Cumpănaşu: "La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova. Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă in cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică. Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport. În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului. Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal."

Amintim că DIICOT a anunţat luni că raportul final al INML, transmis în aceeaşi zi procurorilor, arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.