Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT Central intră pe ultimii "30 de metri" în cursa cu Gheorghe Dincă - Tribunalul a admis ultima prelungire legală a arestării preventive a acestuia

captura TV
Gheorghe Dinca

Tribunalul Bucureşti a admis, marţi, cererea procurorilor DIICOT Structura CEntrală  de prelungire a măsurii arestării preventive a lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de crimă la Caracal.

Decizia de marţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie de apărarea acestuia.

Potrivit normelor legale aflate în vigoare dar şi a celor europene, arestul preventiv nu poate depăşi 180 de zile, astfel că aceasta ar fi ultima prelungire a mandaturului de arestare preventivă emis de primul judecător care a luat contact cu acest caz.

În această situaţie anchetatorii de la DIICOT Structura Centrală mai au maximum 30 de zile să finalizeze toate procedurile din dosarul bărbatului şi să stabilească o soluţie.

Cazul astfel ar putea fi trimis în judecată în maximum 30 de zile de la acest moment.

La momentul trimiterii în judecată a unui dosar în care există una sau mai multe persoane arestate procurorul de anchetă are la îndemână posibilitatea de a cere judecătorului de cameră preliminară prelungirea măsurii preventive care există luată în dosar din cursul urmăririi penale.

Astfel, la eventuala trimitere în judecată a dosarului lui Dincă DIICOT Structura Centrală ar putea solicita magistratului de cameră preliminară prelungirea în continuare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.