Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, percheziții de amploare în București și cinci județe din țară - Grup infracțional organizat, destructurat

diicot

Două persoane au fost reţinute şi sunt prezentate cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce în cursul zilei de marţi procurori ai DIICOT au efectuat 18 percheziţii domiciliare la mai multe persoane din Iaşi, Constanţa, Neamţ, Argeş, Giurgiu şi Bucureşti, suspectate că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2017 - 2018 a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat în ceea ce priveşte inducerea în eroare a mai multor persoane juridice pentru a obţine diferite tipuri de bunuri. 

Marfa era achitată prin intermediul unor bilete la ordin pentru care nu exista acoperire sub forma disponibilului în cont. 

Prin activitatea infracţională s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei, susţin anchetatorii.

Dezbateri ÎNCINSE la CCR - Cristina Tarcea a răbufnit: 'Este absurd'


Conform acestora, înainte de începerea propriu-zisă a activităţii infracţionale, membrii grupului au obţinut mai multe bilete la ordin şi au închiriat un spaţiu în municipiului Iaşi, unde urmau să fie depozitate bunurile obţinute din înşelăciune. 

''Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupului infracţional au utilizat în calitate de vehicul infracţional o societate comercială, iar pentru a evita o eventuală răspundere penală au recrutat persoane de condiţie socială modestă, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să preia rolul de asociat şi administrator al acestei firme. Controlul efectiv asupra societăţii comerciale s-a realizat în baza unor procuri acordate membrilor grupării, utilizate pentru a-şi justifica calitatea de reprezentant al firmei, la comiterea actelor de înşelăciune'', se arată în comunicatul DIICOT. 

În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, bani, documente contabile şi alte acte care, spun procurorii, atestă activitatea infracţională. 

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de doi inculpaţi, urmând ca miercuri să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru alţi trei inculpaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.